Az alacsony és a magas termetnek egyaránt megvannak a hátrányai és az előnyei, azt pedig cseppet sem befolyásolja a magasság, hogy ki mennyire néz ki jól. Ám, ha valakit nagyon zavar, hogy bizonyos ruhákban rövidebbnek tűnik a nyaka, vagy szélesebbnek látszódnak a vonalai, mert nem elég nyurga, a hajviseletével is trükközhet. Ezek az alaknyújtó frizurák optikailag keskenyítik az arcot, és hosszítják a test vonalát.

hirdetés

Az átlagos női magasság 165 centi körül mozog, de ez az adat egyáltalán nem mérvadó abból a szempontból, hogy ki mennyire érzi magát aprónak, vagy épp ellenkezőleg. Ugyanis a testarányok is jelentősen beleszólnak abba, hogy valaki rövidebbnek, zömökebbnek tűnik bizonyos ruhafazonokban, míg más, hasonló termettel, nem tapasztal ilyesmit.

A hírességek stylistjai általában a legapróbb részleteket is figyelembe veszik a ruhaválasztásnál, így például, ha egy rövid nyakú és felsőtestű nőre magasan záródó kreációt adnak, sok esetben a frizurával és a kiegészítőkkel trükköznek, hogy elkerüljék az alakösszenyomó hatást.

Tény, hogyha dús, tömött, nagyon göndör, vagy hullámos hajzuhatag keretezi az arcot, sokkal szélesebbnek mutatja a fejformát, és amennyiben nem kap hangsúlyt a váll és a nyak találkozása, az adott frizura kisebbnek láttatja viselőjét. A kiengedett, nagy volumenű haj nem mindig vesz el a magasságból, viszont alacsony termet esetén egy-egy ruhaszabás mellett nem igazán szerencsés.

Alaknyújtó nőies frizurák, melyek optikailag hosszítják a test vonalát

Felejtsd el a feltupírozott, erőltetett hajkreációkat, sőt, konty nélkül is ügyesen trükközhetsz. Csupán egyetlen aranyszabályt kell megjegyezni: garbós, vagy zárt nyakú felső esetén, illetve, ha nincs kedved magas sarkú cipőt viselni, lehetőleg tűzd fel, vagy fogd össze a tincseket. A lágyan leomló, egyenes vagy kevésbé hullámos, nem túl dús frizurák szintén keskenyítik és nyújtják a felsőtestet, ennek érdekében érdemes egyszerűségre törekedni. Ez a hatás egy jól átgondolt rövid hajfazonnal úgyszintén megvalósítható. A hírességek kedvenc trükkjeit szedtük egy csokorba.

 

Kiemelt kép: Toni Anne Barson/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés