Bár a karácsony még kissé messze van, és sokan még nem igazán tudnak ráhangolódni ilyenkor, az adventi időszak kezdetéig már csak néhány hét maradt, ami hamar elröppen. A kozmetikai márkáknál is beindult a lázas készülődés, szép sorjában érkeznek be a kínálatba az ünnepi díszbe öltözött kedvencek és újdonságok, de az adventi szezon sztárja, a meglepetés örömével kecsegtető, számos ízlésre és igényre szabott szépségkalendárium is ott díszeleg már a polcokon.

hirdetés

Az advent kicsit a lecsendesedésről, a várakozás öröméről is szól, amihez gyerekként még ösztönösen értettünk. Éreztük belül, ahogy napról napra ráhangolódunk az ünnepekre, tudtuk, hogyan hagyjuk magunk mögött a nyüzsgő hétköznapok terheit és zaját, és a várakozás öröme még olyan tisztán, könnyedén, magától értetődően élt bennünk, aminek fényére nem vethettek árnyat a mindennapi gondok.

Felnőttként már hajlamosabbak vagyunk belepistulni az ünnepi készülődés feladataiba, az adventi időszakot gyakran úgy éljük meg, mint egy maratoni futóversenyt, aminek a célja, hogy a végén mindent kipipáljunk a listán. Ám az egyik legfontosabb gyakran nem szerepel rajta, ami az önmagunkra szánt idő. Hiszen akkor tudjuk a legtöbbet adni magunkból, ha mi is feltöltődünk egy picit.

 

Egy szépségkalendárium ugyan nem tesz csodát, de kicsit felidézi a várakozás és a meglepetés örömét. A kis ablakok nem édességet és csokit, hanem apró kozmetikai termékeket rejtenek magukban, melyek az örömszerzésen túl azt üzenik: szakíts magadra időt, kapcsolj ki, töltsd újra a lemerült tartalékaidat, szépülj kívül-belül! Az énidő ugyanis, jelentsen az egy körömlakkozásnyi vagy arcpakolásnyi időt, belül is képes harmóniát teremteni.

7 csodás szépségkalendárium más-más ízlésre és igényre szabva

Van, aki a barátnőivel közösen ruház be egy kozmetikai kalendáriumra – és felosztják a kis ablakokat egymás között –, míg más a számára legkedvesebb személyt vagy önmagát lepi meg vele. A választék elképesztően széles, vannak parfümös, körömlakkos, sminktermékes, illetve haj- és bőrápolásra szakosodott válogatások, melyek akár 25 terméket is tartalmaznak.

 

Nemcsak a tartalmat, hanem a külső dekorációt illetően is versengenek egymással a kozmetikai márkák, évről évre megújult, álomszép dobozokban kínálják a kalendáriumokat, melyek némelyike igazi grafikai remekmű.

Nyilván maga a termékösszetétel és azon túl a dizájn is megnyomja az árakat, de a széles kínálatban többféle árkategóriájú összeállításra bukkanhatsz. A szépségkalendárium megelőlegezett ajándékként is ideális, hiszen egy-egy válogatás rendkívül tartalmas.

 

Kiemelt képek és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés