Az elegáns frizura nemcsak a fodrászon múlik. Ha ismersz néhány trükköt, amitől sikkesebb lehet a hétköznapi copf, máris nyert ügyed van.

hirdetés

Az ünnepi szezonban a fodrászszalonok túlterheltek, van, ahol hetekkel előre időpontot kell kérni, és persze a téli szabadságok miatt sem biztos, hogy azonnal tud fogadni a fodrász, amikor te úgy gondolod. Ám, ha nem vágásról, festésről, és teljes generálról van szó, csupán egy szép frizurát szeretnél a két ünnep közötti partiszezonra, bátran bevállalhatsz egy szép, fonott copfot, vagy különlegesebb lófarkat, amit te magad is el tudsz készíteni.

Bár ezek mindennapos frizurák, nem ér alábecsülni őket, mert sokféleképpen alakíthatóak, és néhány kiegészítővel, vagy egy kis furfanggal megbolondítva, az egész megjelenést elegánsabbá varázsolják.

5 elegáns, divatos copf a partiszezonra

Olykor elég a hullámos lokni, néhány gyöngyös csat, vagy egy selyemfényű szalag ahhoz, hogy a copf különleges frizurává avanzsáljon, hiszen ezek az apróságok elegáns szintre emelik a hajviseletet.

Az alábbi divatos, kilencvenes éveket idéző lófarok amellett, hogy dúsabbnak mutatja a hajkoronát, elegáns szetthez is tökéletes választás. Először szárítsd be a hajad nagy átmérőjű körkefével, vagy tekerd fel a tincseket hatalmas csavarókra.

Így épp csak annyira lesz hullámos a haj, hogy rugalmas, lágy esésű, dús tartást kapjon. Azután, a videóban látható módon, fogd össze a fejtetődön egy kisebb tincset, majd fésüld hozzá a maradék hajad, és úgy gumizd fel a fejtetődre. Majd rétegenként tupírozd fel a tincseket, a hajgumit pedig fényes, vagy díszes szalaggal takard el.

Az is érdekes megoldás, ha a fejpántnak használt elegáns szalagot nem kötöd meg hátul a tarkódnál, hanem a végeit összefonod a tincseiddel. Lapozz egyet a képről, és meglátod, hogyan készítheted el ezt a nőies frizurát.

A gyöngyös hajfonat szintén elbűvölően bájos, és koktélruhával éppúgy jól mutat, mint egy puha, pasztelles kötött pulóverrel. A videóban láthatod, hogy nem nagy ördöngösség elkészíteni, gyorsan begyakorolhatod a lépéseket.

Ez a hullámos copf minden alkalomra tökéletes, és csak némi előkészületet igényel. Először bodorítsd be lazán a tincseket hajsütővel, majd húzd szét a loknikat, hogy szélfútta hatást keltsenek. Valamivel a tarkód felett fogd össze hátul a hajtömeged, a hajgumi mentén pedig kicsit húzd meg a tincseket, hogy ne keltsenek feszes hatást. Válassz le egy fürtöt a lófarokból, tekerd körbe a gumin, majd alul hullámcsattal tűzd meg.

A csavart lófarok a hatvanas éveket idézi, de még ma is rendkívül sikkes. A videón látható módon fogd össze hátul a hajad, majd tekerd fel a copfod az ujjaid segítségével, miközben hajszárítóval langyos levegőt fújsz rá. A végeredmény bámulatos, az egész copf csigába rendeződik. Utána kedved szerint díszítsd a frizurád gyöngyös csatokkal, vagy hajpánttal, esetleg bársonyszalaggal.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: