Néhány éve ismét nagyon divatos a vöröses rúzs minden árnyalata, de van köztük olyan is, amivel nem árt vigyázni, mert sárgábbnak mutatja a fogakat.

A jó szájhigiénia nagyon fontos, de a fogak színét így is sok minden befolyásolhatja, az étkezési szokások, a kávézás, teázás, dohányzás, egyes gyógyszerek és sajnos a genetika is. Csak keveseknek adatik meg, hogy természetesen hófehér fogaik legyenek, a rendszeres, drága fogorvosi fehérítésre pedig szintén nem sokan áldoznak szívesen.

Ezért nem árt tisztában lenni vele, mit tehetünk házilag azért, hogy a fogak a lehető legszebbek és legápoltabbak legyenek: ez olyan apróságokra is igaz, mint az, hogy tudni kell, melyik az a rúzsárnyalat, amelytől sárgábbnak tűnik a mosoly. Alapszabály, hogy a narancssárgás tónusú színeket csak azok használják, akiknek makulátlan, vakító fehér a foguk, mert a sárgaságot ezek a rúzsok a fogakra is kivetítik.

A korall, a téglaszín és a barackos beütésű piros kerülendő, de a barnás, rozsdaszínű, bronzos rúzsok sem előnyösek ilyen szempontból. Optikailag fehérítenek viszont a kékes alapú színek, az epres, szedres, szilvás tónusok, a telt vörösek, valamint a rózsaszín sötétebb, lilás árnyalatai.

  • Megosztás:
hirdetés