Kínos, amikor az ember azt hiszi, ellenállhatatlan a mosolya, aztán kiderül, hogy azért nevet vissza rá mindenki, mert rúzsos a foga.

Minél erőteljesebb, vörösesebb egy árnyalat, annál feltűnőbb, hiszen már messziről rikít a szájban: még beszéd közben is látszik, hogy olyan helyre került a kence, ahol nem lenne helye. Mindegy, hogy vékonyabb vagy teltebb ajkakról van szó, mindenkit érinthet a probléma, aki nem teszi meg a szükséges óvintézkedéseket.

Ahhoz, hogy ez a kellemetlenség ne következzen be, érdemes úgy felvinni a rúzst, hogy az ajkak belső, összeérő részére ne jusson belőle. Ezt a legjobban ecsettel lehet szabályozni, de még így is előfordulhat, hogy nem sikerül tökéletesen, és a fogakra kerülve már egy minimális mennyiség is éppen eléggé meglátszik.

Ezért kell alkalmazni minden rúzsozás után a képen látható trükköt: vedd a szádba az egyik ujjad, csücsöríts, majd lassan húzd kifelé. Így letörlődik a felesleges smink, átkerül az ujjadra, ahonnan könnyedén le tudod mosni – és legalább azt is megnézheted, mennyi rúzs landolt volna a fogadon, ha nem alkalmazod a mozdulatot.

  • Megosztás:
hirdetés