A lány- és legénybúcsú népszerű elemei az esküvő előtti készülődésnek, hiszen ilyenkor a felek egy kevés időt a barátaikkal töltenek, kiengedik a gőzt, és egy kicsit kirúgnak a hámból. A barátok legtöbbször megpróbálják feledhetetlenné tenni ezt az napot. Ám a baráti társaságok sokszor túlzásba esnek, így az esemény kellemetlen emlékként marad meg. Akadnak olyan kreatív, mókás ötletek a lánybúcsúra, melyek túlkapások nélkül garantálják az emelkedett hangulatot.

hirdetés

A lánybúcsú mára szinte teljesen beépült az esküvői szokások közé, hiszen ekkor búcsúztatja el a menyasszony a hajadon éveit. Mivel a legtöbb menyasszony életében csak egy ilyen alkalom van, ezért fontos, hogy szép, kellemes emlékek maradjanak fenn.

Megesik azonban, hogy túllőnek a célon a barátnők, és cseppet sem veszik figyelembe, hogy a menyasszony mit szeretne. Nem mindenki vágyik hajnalig tartó féktelen ereszd el a hajamra vagy töménytelen mennyiségű alkoholra. Ahogyan a bugyuta játékokat és a petrezselyemárulást sem kedveli mindenki. Ezek a momentumok kellemetlenné, feszültté tehetik a légkört, amitől az egész buli kudarcba fulladhat.

Szuper ötletek lánybúcsúra: legyen kreatív a program

A legfontosabb, hogy ismerjétek a menyasszonyt, és tudjátok, hogy mi az, amire igazán vágyik. Nem muszáj hajnalig tartó bulit, limuzinos dajdajozást vagy vetkőzős fiúkat szervezni, sőt. A lánybúcsúszervezésnek nincsenek szabályai, semmi sem kötelező, az a lényeg, hogy az ara élvezze az estét. Ha ő inkább egy visszafogott barátnős estét szeretne, akkor szervezzétek meg, és válasszátok ki a kedvenc éttermét. Persze nem kell leragadni a vacsoránál, manapság már számtalan opció közül választhattok.

Közös utazás

Remek opció, ha terveztek egy közös utazást. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez lehet akár egy kétnapos hétvége is. Bárhova mehettek, együtt tölthettek egy kevés időt, és kedvetekre szórakozhattok. Várost nézhettek, kirándulhattok, bulizhattok, vagy csak egyszerűen feleleveníthetitek az elmúlt évek legmulatságosabb pillanatait.

Egy pár napos pihenés a menyasszony számára kifejezetten hasznos, hiszen így van ideje kipihenni az esküvő előtti fáradalmakat, és nyugodtan készülődhet a nagy napra.

Workshop

A kreatív baráti társaságok imádni fogják a workshop ötletét. Manapság már minden témában találhattok. Készíthettek például közös ékszert, festményt, esetleg hímezhettek egyenpólót. A különféle szolgáltatók profik a szervezésben, a legtöbb helyen pezsgővel, finom falatokkal várják a lánybúcsús társaságokat. Az elkészített apróságot ezután magatokkal is vihetitek.

Szintén idekapcsolódnak a különféle főzős, sütős workshopok. Ezek valóban összehozzák a társaságot, miközben elkészítetek egy finom ételt, amit utána közösen fogyaszthattok el.

Piknik

Ha nyáron lesz a lánybúcsú, akkor akár egy pikniket is tarthattok. Nincs hozzá szükség sok mindenre, csupán pár finom falatra és egy-két üveg jó borra. A menyasszony biztosan imádni fogja a beszélgetős, kellemes programot.

Mulatságos játékok

A játékokkal könnyű túlzásba esni, de nem csak az ivós játékok és a petrezselyemárulás létezik. Szinte bármit kitalálhattok, amihez van kedvetek, a lényeg, hogy a menyasszony jól érezze magát.

Teszt

Talán ezt a legegyszerűbb elkészíteni, tegyetek fel pár kérdést a vőlegényről, melyre a menyasszonynak válaszolnia kell. Ebben a vőlegény biztosan szívesen segít. Ha szeretnétek további teszteket, és bevonnátok az egész társaságot, akkor előjöhetnek a barátnős kérdőívek, biztosan sokat fogtok nevetni a kitöltögetés közben.

Igazság- és hazugságjáték

Ez is egy mulatságos játék, a lényeg, hogy mindenki mond magáról két állítást, melyek közül az egyik hazugság. A társaság többi részének kell eldönteni, hogy melyik igaz. Használhatjátok a fantáziátokat, így biztosan jó móka lesz.

Fényképpuzzle

A fényképpuzzle szintén jöhet, ehhez használhatjátok a pár közös képeit vagy akár baráti képeket. Többet is készíthettek, az egész csak rajtatok múlik.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés