Az esküvő előtti hetek egyik legfontosabb eseménye a menyasszony számára a lánybúcsú, ami ugyanakkor sok kérdést is felvet.

hirdetés

A bulit hagyományosan nem az ara szervezi, hanem a hozzá legközelebb álló, őt legjobban ismerő barátnője vagy női családtagja, és általában mindenről ő és a meghívottak gondoskodnak. Ám van olyan menyasszony, aki nem szívleli a meglepetéseket, és szeretné, ha befolyással lehetne a parti történéseire. Ha te is ilyen vagy, elmondjuk, hogyan érheted el ezt úgy, hogy közben a barátnőket, nőrokonokat ne sértsd meg.

A kulcs a kommunikáció

Mindenki tudja, hogy a lánybúcsú főszereplője a menyasszony, és, mivel jó esetben csak a szerettei vesznek részt benne, ők valószínűleg kivétel nélkül arra törekednek, hogy az ünnepelt a lehető legjobban és legkomfortosabban érezze magát. Éppen ezért nem lehet baj abból, ha elmondod a lányoknak, hogy nem szeretnél meglepetést – persze higgadt és tiszteletteljes hangnemben. Beszéljétek meg, hogy milyen jellegű programokra vagy vevő, és mi az, amiből biztosan nem kérsz. Arról is szó eshet, hogy hogyan képzeled el a vendéglistát, és nem árt tisztázni a felhajtás mértékét sem.

Ha teljesen átvennéd az irányítást

Ha úgy érzed, akkor tudnál a legjobban kikapcsolódni a lánybúcsúdon, ha mindent kézben tartanál, és teljességgel te szerveznéd az egészet, azt is érdemes elárulni a barátnőknek. Kedvesen, de határozottan mondd el, hogy így döntöttél: ha jól ismernek, nagy valószínűséggel nem lesznek meglepve, és tiszteletben tartják a kérésedet. Jó azonban, ha emellett elfogadod a segítségüket is, hiszen az esküvőszervezés mellett túl sokat vállalsz, ha még a parti terhét is egyedül veszed a nyakadba.

Hogyan kérj fel valakit a szervezésre?

Előfordulhat, hogy senki sem ajánlkozik a lánybúcsú megszervezésére, vagy, ha mégis, te szeretnéd, ha inkább más tartaná kézben a dolgokat. Ilyenkor is fontos a kommunikáció, de légy óvatos, hogy senkit ne bánts meg, hiszen ők csak jót akarnak neked. Érdemes kompromisszumot keresni, és esetleg több szervezőt kinevezni, persze, csak akkor, ha mindenki belemegy. Mondd el annak, akit felkérnél, hogy miért fontos számodra az ő közreműködése, és add a tudtára, hogy sokat jelentene neked, ha vállalná a feladatot, amennyiben nem okoz számára nehézséget.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés