Az esküvő egy csomó ünneplésre lehetőséget ad, nemcsak a nagy napon lehet vidámkodni. Ezek egyike a legény-, illetve lánybúcsú, ahol még utoljára egyedülállóként mennek el a felek a barátaikkal egy kicsit kirúgni a hámból. A lánybúcsú megszervezése nem is olyan egyszerű, hiszen több társaságból kell meghívni a lányokat, az ara igényeit figyelembe venni és felejthetetlenné tenni az estét. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, aminek a menyasszony nagy valószínűséggel örülni fog, és azt is, hogy mire érdemes figyelni.

Mikor, hol és kik és mit?

A lánybúcsú jó, ha egy hónappal – két héttel az esküvő előtt megrendezésre kerül, egyrészt, hogy legyen idő kipihenni a bulit, másrészt a leendő feleségnek elég sok dolga van az esküvő előtt közvetlenül.

Lánybúcsúra csak a tényleg közeli barátnőket, esetleg rokonokat szabad meghívni, hogy a menyasszony igazán jól érezhesse magát. Lehet meglepetés buli, de akár rá is lehet kérdezni, hogy ki az, aki mindenképpen legyen ott, és ki az, akit nem látna szívesen.

A lánybúcsú sajnos sokszor az ünnepelt kínos helyzetbe hozásáról szól, ahelyett, hogy felszabadult ünneplés lenne. Semmi olyat nem szabad elvárni vagy neadjisten kényszeríteni, amihez nincs kedve az arának vagy esetleg másnap reggel szégyellné magát miatta. Nem biztos, hogy jó a kapatos ünnepelttel pénisz alakú dolgokat nyalogattatni nyilvános helyen, amúgy sem értjük, hogy miért mókás felnőtt nőknek egy hímtag alakú valami. Van, aki kifejezetten irtózik a táncos fiúktól, egy chippendale fiú egyáltalán nem kötelező elem.

Legyen egy, de inkább két ember, aki figyel a menyasszonyra, hogy ne igya magát le a sárga földig, ne hozza magát kínos helyzetbe, és hogy rendben hazaérjen.

Lánybúcsú ötletek

Bulis társaságnak

Az egyenpólóban menetelő lánycsapatok a legtöbb emberből mosolyt váltanak ki, és jó móka, ha megmutatjátok, hogy összetartoztok. A menyasszonynak persze speciális felső dukál, esetleg egy diadém vagy fátyol. Az este indulhat egyikőtöknél közös sminkeléssel, de akár szakembert is hívhattok ehhez.

A bulit remekül fel lehet fűzni különböző feladatokra, ha valaki ismeri a pár történetét, akkor a lányokkal fel lehet keresni a fontosabb színhelyeket, mint például a megismerkedés vagy az első csók színhelye. Készíthettek tesztet a jövendőbeliről, természetesen a vőlegény bevonásával. A petrezselyemárulás és hasonlók mára elég elcsépeltek lettek.

Az alkoholfogyasztással nem árt csínján bánni, az olyan feladatok, hogy ha meglátsz egy jóképű fiút, igyál egy felest elég hamar elég ronda dolgokba torkolhatnak.

Visszafogottabb programok

Nincs minden menyasszony oda a fergeteges partiért. Lehet, hogy elegendő számára egy finom vacsora egy jó étteremben vagy valamelyikőtöknél fénykép nézegetéssel, amihez a vőlegény biztosan ad fotókat. Feladatozni itt is lehet bátran vagy esküvőről szóló filmeket nézni. A piknik hasonlóan jó program, ha jó az idő. Többnapos elvonulást akkor érdemes szervezni, ha minden közeli barátnő ki tudja fizetni azt, és senki nem marad ki a mókából. Kézenfekvő ötlet egy wellnesshétvége, de egy badacsonyi bortúra is jó lehet.

Különleges program egy főző- vagy cukrásztanfolyam, borkóstoló, csokoládékóstoló és hasonlók.

Ha a leendő feleség szereti a kényeztetést, és melyik nő ne szeretné, menjetek el egy day spába, ahol lehet szaunázni, van jakuzzi, beszéljétek meg a személyzettel, hogy készítsenek be némi bort, masszíroztassatok, lazuljatok el. Budapesten a Mandala Day Spában és a Magnolia Day Spában már rutinosak a lánybúcsú lebonyolitásában. Kérjetek árat, lehet, hogy nem kerül többe, mint egy igencsak görbe este.

Az esküvő napján mindenki a menyasszonyra figyel, a lánybúcsún is, de ez sokkal nyugodtabb esemény, szervezzetek fotózást neki, profi fotóssal, sminkessel, hogy ne csak menyasszonyként készüljenek róla tökéletes fotók, ezzel aztán megajándékozhatja a szerencsés embert, aki a férje lesz.

A lényeg, hogy a menyasszonyhoz illő legyen a lánybúcsú, és ne a világ legnagyobb buliját akarják megszervezni a barátnők.

  • Megosztás:
hirdetés