F. Scott Fitzgerald leghíresebb művéből, A nagy Gatsby című regényből számos filmfeldolgozás született már, de talán egyiket sem övezte akkora nagy várakozás, mint a legutóbbit, mely azonos címmel kerül majd a mozikba. A filmet Buz Luhrmann rendezte, akinek direktori vénája és különleges látásmódja a Moulin Rouge és a Rómeó és Júlia című filmalkotásokat is kasszasikerre vitte, ám nemcsak emiatt számíthat nagy durranásra a közönség. Valószínűleg nem tévednek a jóslatok, melyek azt ígérik, hogy a film lenyűgöző látványvilágban eleveníti meg a húszas évek Amerikáját, illetve a gondtalan milliomosok vidáman dorbézoló, féltékenységgel és szerelemmel fűszerezett életét.

Ráadásul a divatimádókat is a mozikba csalogathatja a történet, hiszen a jelmezek megtervezésével Miuccia Pradát bízta meg a rendező, aki a filmvászonra álmodott ruhákhoz a Prada és a Miu Miu divatház archívumából vett át alapötleteket. A híres dizájner mellett Luhrmann felesége, a jelmeztervező Catherine Martin is besegített a nagy munkába, hiszen Prada összesen negyven kreációt emelt ki korábbi kollekciókból, és dolgozott át a film hangulatához igazítva.

Az biztos, hogy a látvány meghatározó elemei lesznek a csodás kelmék, a fényűző, csillogó díszítések, a finom szőrmék és kalapok, valamint a drága Tiffany & Co-ékszerek, melyek igazi csemegeként szolgálhatnak a fashionisták számára. Bár az élményre még várni kell, mert a film csak 2013. május 10-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban, és valószínűleg csak nyár elején vetítik majd nálunk. Ám addig is itt van egy kis ízelítő Miuccia Prada nagyszerű terveiből és jelmezeiből.

  • Megosztás:
hirdetés