Az esküvő megszervezése és a részletek tökéletes megtervezése közben már a fejedet fogod? Alig várod, hogy hozzámenj a szerelmedhez, de azért hiányzik már, hogy pizsiben lazíthass a kanapén a TV előtt, hátrahagyva az előkészületekkel járó hercehurcát?

hirdetés

Az alábbiakban öt olyan filmet mutatunk be, amiket megnézve, nemcsak kifújhatod magad, de hangulatba is hoznak, hogy újra teljes bedobással az esküvővel foglalkozhass. Egy kötelezően szórakoztató program, természetesen a kedveseddel.

27 idegen igen

Ha szeretted Az ördög Pradát viselt, ezt se hagyd ki. Alina Broch Mckenna forgatókönyvének középpontjában ezúttal a végletekig romantikus Jane (Katherine Heigl) áll, aki már 27 alkalommal vett részt esküvő megszervezésében, de csak koszorúslányként. Amikor a főnöke, George, aki iránt gyengéd érzelmeket táplál, szerelmes lesz Jane húgába, Tessbe, a lány elkezdi saját boldogsága elérését is előtérbe helyezni. A szálakat tovább bonyolítja Kevin (James Marsden), a riporter felbukkanása, aki jó sztorit szimatol a lány gyakori esküvőre járása körül.

Miért jó a film: Reményt ad az örök romantikusoknak, akik hisznek a sorsszerű találkozásokban és abban, hogy bármennyi esküvőn is jártak szingliként, egyszer úgyis róluk fog szólni a nagy nap.

Álljon meg a nászmenet!

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) kamaszkori jó barátok, és szoros viszonyt ápolnak. Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül, és feleségül vesz egy milliomoscsemetét, Kimberly-t (Cameron Diaz). Ekkor Julianne rádöbben, hogy rosszul ítélte meg érzéseit, ugyanis valójában szerelmes Michaelbe. Ám ahelyett, hogy annyiban hagyná a dolgot azon kezd el dolgozni, hogy a fiú is beleszeressen. Ehhez első lépésként szerez magának egy álkérőt, hogy féltékenységet ébresszen Michael-ben.

Miért jó a film: Ráébreszt arra, hogy sokszor éppen az ember orra előtt van az, amit keres. Például a nagy Ő egy olyan ember személyében, akiről nem is gondolta volna.

Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep) független, egyedülálló anya, és egy hangulatos görög szigeteki szálloda tulajdonosa. Lánya, a talpraesett Sophie (Amanda Seyfried), éppen most készül férjhez menni, így ez alkalomból meghív három férfit anyja múltjából a szállóba. Célja, hogy fény derüljön ismeretlen apja kilétére, és így legyen majd, aki az oltárhoz vezeti.  Mindez épp elegendő ahhoz, hogy tetőfokára hágjon a zűrzavar, új szerelmek szövődjenek, és régi románcok éledjenek újra a romantikus paradicsomban.

Miért jó a film: Azon túl, hogy musical, így cseppet sem unalmas, tanúi lehetünk annak, hogy a múlt szálai, tűnjenek mégoly kaotikusnak is a jelenben, mégiscsak rendezettek, és a jövő alakulásában fontos szerepet játsszanak.

Amerikai pite 3.

A gimi őrült napjainak és a vad buliknak vége. Ezt támasztja alá a házasodni készülő Jim (Jason Biggs) és Michelle példája (Alyson Hannigan). A lány a tökéletes esküvőről álmodik, amire Jim menyasszonyaként nemigazán számíthat… Jim persze szeretné lenyűgözni leendő apósát és anyósát, ami a kisebb akadályok átugrásával végül sikerül is neki. Persze nemcsak Jim, de a jegygyűrű is hasonló kalandokat él át mire a jegyespár ujjára kerül, ám ezen nem is lepődhetünk meg, ha egy Amerikai pitéről van szó…

Miért jó a film: Ha egyszerűen csak sok nevetésre és groteszkül szórakoztató kikapcsolódásra vágysz, ne hagyd ki!

Ünneprontók ünnepe

A két jó barát, John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) a munkában komolyak, szabadidejükben azonban esküvőkre járnak, hogy csajozzanak. A terv rendszerint be is válik, természetesen csak egy éjszakára. De a sors fintora, hogy Cleary szenátor lányának esküvőjén John megpillantja álmai hölgyét, Claire-t (Rachel McAdams), aki szintén a szenátor lánya, és hamarosan ő is oltár elé áll a nagymenő pasijával. Nincs mese, John eldönti, hogy a Claire és Zach nászát kerüljön bármibe, de meg fogja akadályozni.

Miért jó a film: Jó példa arra, hogy az ember sorsa saját kezében van, és nem véletlenül veti olyan helyekre az életben, melyekről talán nem is gondolta, hogy sorsfordító jelentőséggel bírnak.

Képek: IMDb

  • Megosztás: