Nem mindig van idő vagy lehetőség arra, hogy a kozmetikus életet leheljen a bőrbe. Ilyenkor jól jönnek az otthon kikeverhető, expressz pakolások, melyek, ha nem is helyettesítik a szakembert, tisztítják, táplálják és hidratálják a bőrödet.

Az avokádó ebben különösen jó, a benne található zsírsavak hidratálják és puhítják a bőrt, a biotin a száraz repedezések ellen hatásos, míg az A-vitamin bőrgyógyító hatású, segít a sejteket regenerálni. A zabpehely mélyhámlasztó hatásával együtt pedig nagyon jó páros alkot, próbáld hát ki!

Avokádós-zabpelyhes arcpakolás

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zabpehely
  • kis darab avokádó

Az avokádót egy villa segítségével törd pépesre, és a zabpehellyel keverd össze. A megtisztított arcbőrre vidd fel a pakolást, majd hagyd rajta 10-15 percig. Mielőtt lemosnád, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele a bőrödet, hogy az elhalt hámsejtek ténylegesen lejöjjenek az arcodról, ezután öblítsd le az egészet langyos vízzel. Mivel az avokádó zsírsavai nagyon erősen hidratálják a bőrt, krémezésre nem lesz a végén szükség.

Ha van időd, a pakolást addig is fent hagyhatod, míg teljesen megszárad az arcodon, ebben az esetben még jobban ki tudja fejteni hatását.

  • Megosztás:
hirdetés