Zac Posen elsősorban csodaszép estélyi ruháiról híres, melyeket szívesen viselnek a sztárok a vörös szőnyegen, de azért néha az utcai divat világába is kitekint a nőiesség mestere, persze ott sem távolodik el az időtlen eleganciától.

A tavaszi-nyári szezonra tervezett kollekciójából a romantikus vintage stílust érdemes ellesni, melynek fő divatjegyei az alkalmi repertoárjában szintén megjelennek. Érzéki szabásvonalaival a negyvenes éveket idézte meg a tervező, melynek különleges hangulatát a kikelet színeivel és mintáival elegyítette.

Tavaszi romantika a múltból

Zac Posen divatbemutatója valóságos szupermodell-show volt, kifutóján Naomi Campbell, Lindsey Wixon, Karolina Kurkova és Crystal Renn is feltűnt. A negyvenes évekbeli fazonok és az antik hatású virágminták a klasszikus nőiességet hozzák vissza a mai divatba.

A tavasz finomsága a légies szabásokban, a libegő ruhaaljakban, illetve a lágy színhasználatban egyaránt megmutatkozik. Úgy látszik, a hollywoodi glamúr stílus Zac Posen fantáziáját is megmozgatta.

Gyönyörű, vintage estélyi ruhák

A nagyestélyik szintén a negyvenes-ötvenes évek szentimentális, romantikus hollywoodi eleganciáját idézték a kifutóra.

A halvány krémszín és a tavaszi akvarellminta a vintage stílus finom, érzelgős oldalát mutatja, a vörös, dívás ruha azonban már tüzes és szenvedélyes. Mindegyik fazonra a derék túlhangsúlyozása jellemző.

A tavasz friss zöldje többféle árnyalatban feltűnik Zac Posen kollekciójában. A vörös szőnyegre szánt ruhák között akad mentazöld, aranyló zöld és zsenge levélzöld kreáció is.

  • Megosztás:
hirdetés