A White Caviar divattervezői pályázat 23 lelkes fiatalnak adott lehetőséget arra, hogy megmutathassa tehetségét a nagyközönségnek egy nagyszabású show keretében. Öten kaptak díjat, velük megismerkedhetsz a Femina rovatában, de mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a többi résztvevő is egy kicsit bemutatkozhasson. Sorozatunk első részében már bemutattunk négy tervezőt, most újabb hattal folytatjuk, akik, bár díjat nem nyertek, ígéretes tehetségnek bizonyultak.

A 21 éves Ambrus-Varga Eliza a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves hallgatója ruha- és nyomottanyag-tervező szakirányon. Tervei között szerepel egy külföldi félév Erasmussal egy másik európai egyetemen, utána pedig a mesterszak elvégzése. Már az iskolaévei alatt szeretne saját márkát alapítani, illetve más művészekkel közös műhelyben dolgozni. Hagymaszoknyára emlékeztető darabja fiatalosságot és lendületet képvisel.

Endrődi Eszter egy kétéves OKJ-s képzést végzett el, ahol textiltervezést és modelltervezést tanult, jelenleg pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves hallgatója, bőrkötő szakon. A 23 éves lány elmondta, a szakmában képzeli el a jövőjét, és saját márkát is szeretne alapítani. A pályázatra érkezett ruhája aprólékos kivitelezése miatt került a figyelem középpontjába.

Begovics Bernadett és Somogyi Alett közösen nevezett a versenyre. A 26 éves Bernadett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett textiltervező szakon. Azóta saját márkáját, a 2B-t viszi, ahol elsősorban táskákat, kiegészítőket készít. A 22 éves Somogyi Alett szintén a MOME textiltervező szakán tanul, 2015 tavaszán fog diplomázni. Addig is saját márkáját, a DEEZ-t viszi, ahol kötött struktúrákkal és egyedi öltözékekkel foglalkozik.

Simon Ferenc idén töltötte be a 22. évét. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola iparművészeti osztályában tanult Szegeden, itt szerzett alkalmazott grafikusi végzettséget. Időközben – párhuzamosan a középiskolai végzős évével – kezdte meg divat- és stílustervező tanulmányait, amit 2014 júniusában fejezett be. Tervei között szerepel még a továbbtanulás, mert szerinte ezen a pályán is fontos az állandó önképzés. Illetve a jövőben szeretne a saját névvel fémjelzett, önálló márkát indítani és felvirágoztatni, amihez a szerencse mellett leginkább kitartásra és munkára van szükség.

A Moroncsik Emese és Takács Anna tervezőpáros együtt indult a White Caviar 000 versenyén. A 25 éves Emese másodéves a KREA divattervező szakán, korábban a BGF külkereskedelmi karán szerzett diplomát. Leginkább alkotni szeret, több dolog is érdekli. Szeretne egy márkát, külföldön is szívesen kipróbálná magát, illetve elmondta, hogy a filmes világba – jelmeztervezés terén – is belekóstolna. A 22 éves Takács Anna szintén másodéves a KREA divattervező szakán. Tervei között szerepel, hogy a társával saját brandet alapítson, és szívesen terjeszkedne a céggel külföldre is.

A 22 éves Gyergyák Mónika a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán diplomázott öltözék és kiegészítő szakon. A Retikül.hu-nak elmondta, hogy távlati tervei között szerepel az egyetemi képzés elvégzése, amit egyébként idén kezdett meg, valamint egy saját brand alapításába is szeretne belekezdeni. Mónika szerint egy divattervező akkor sikeres, ha emlékezetes ruhákat készít – neki pedig pont ez a célja.

  • Megosztás: