Vincent Billeci egy fiatal olasz divattervező, aki saját márkája, a Vincent megalkotása óta egyre népszerűbbé válik. A ruhái híresek arról, hogy nem követik a tradíciókat, és szembe mennek a szabályokkal. Ez jellemző a 2014-es tavaszi-nyári kollekcióra, a ruhák két domináns színe ugyanis a fekete és a fehér.

Fekete és fehér

A fehér ruhák esetében az alapszínen kívül vagy nagyon kevés mennyiségű, vagy semennyi más árnyalatot nem használt a tervező. Ahol mégis van valami plusz tónus, ott is általában a halvány pasztellszínek tűnnek fel. A kollekcióra a fekete-fehér a legjellemzőbb kombináció, amiről első ránézésre nem a tavasz jut az ember eszébe.

A hófehér ruhák még nem is annyira ütnek el a jellemző tavaszi színektől, a fekete darabok azonban a meglepetés erejével hatnak. Lenge, praktikus szabású ruhákról van szó, de a színűk majdnem teljesen fekete. A kissé komor példányok mellett a fekete-fehér ruhák egészen üdének tűnnek.

Vannak azért olyan darabok is a kollekcióban, melyek – ha csak egy kis minta erejéig is, de – felvonultatják a tavaszi divatszíneket, mint a zöld, a rózsaszín, a lila vagy a kék. A tervező ezek mellett egy érdekes, ezüstös színt is használt.

A modellek cipői semleges színűek, és felvehetők a fekete, a fehér és a színes ruhákhoz is. Az összeállítás darabjai nagyon nőiesek, és, ha nem is kimondottan illenek bele egytől egyig a tavaszi vidámságba, abszolút hordható kollekció jött létre.

Képek: fashionising.com.

  • Megosztás:
hirdetés