Sokan nevettek a szupergazdag orosz fashionistán, amikor divattervezésre adta a fejét, már mi is mutattunk tőle ruhákat, de őszi-téli kollekciója láttán már felállva tapsoltak a kifutó mellett. Ulyana Sergeenko ruhái bármelyik orosz népmesébe beleillenének, nőiesek, illetve abszolút hordhatóak. Sajnos téli couture kollekciójában rengeteg szőrme van, de ez az orosz nőknek természetes – remélem, egy idő után lecseréli őket -, hiszen szőrme nélkül orosz divat valóban nem képzelhető el.

Ulyana egyelőre csak couture kollekciókat tervez, elmondása szerint az orosz ruhaipar nem alkalmas a tömegtermelésre. Nőies, ötvenes éveket idéző szoknyáit egyszerű pulóverekkel kombinálta, érdemes a cipőket is megfigyelni.

A kabátokat komor orosz tábornokok ihlették, még kis kitüntetéseket is csempészett rájuk. Szabásuk hiába katonás, elképesztően nőiesek.

Estélyi ruhái is – melyek közül a feketét a szintén orosz Natalia Vodianova viselte a bemutatón, és ezzel is zárult a show – oroszosak, vadak, valamint nagyon nőiesek. A napokban a fehéret Lady Gaga viselte, így biztos vagyok benne, hogy hamarosan nagyon népszerű lesz az orosz tervező.

És, ahogy minden bemutatón, itt is akadtak őrült darabok, melyeket inkább csak nézegetni jó – kivéve a remek, nadrágkosztümös összeállítást. De a piros csizmáért szerintem sok nő kifizetne egy magasabb összeget.

  • Megosztás:
hirdetés