Fazonjaikat tekintve kevesebb, színviláguk és anyagfelhasználásuk terén sokkal több változás tapasztalható a motoros dzsekik terén.

hirdetés

Az időjárás gyors ütemű változása az öltözködésünkre is nagy hatást gyakorol. Évről-évre megfigyelhető, hogy a tavaszi felmelegedés gyors ütemben zajlik, így, amikor lekerül a kabát, sok esetben a rövid, béleletlen motoros dzsekit tudjuk a legjobban kihasználni a szezonban, hiszen akár egy pólóra is felkaphatjuk, de késő tavaszi reggeleken, egy könnyű ruhácskára is felkerülhet.

Ráadásul a motoros dzseki már túlnőtt a vagány stílusokon, avagy nemcsak sportos vagy rockos öltözékben süthető el. Úgy viselhető, akár egy blézer, így a nőies, sőt a munkahelyi szettekben is szerepet kaphat. Idén még az esküvői divat is befogadta a vagány bőrdzsekiket, legalábbis elindult egy trendvonal, mely szabadabb felfogásban kezeli a menyasszony megjelenését.

A kínálatban idén is megtalálhatóak a derékig érő slágerfazonok, melyek kevés újítással igazodnak az aktuális irányzatokhoz. A nyolcvanas-kilencvenes évek divatjegyei a motoros dzsekiken is jelen vannak: sokféle megoldást láthatunk övvel, T-vonalú ujjakkal, rojtokkal megbolondítva.

 

Ami igazán örvendetes, hogy a valódi bőrből készült megoldások érezhetően kezdenek eltűnni a választékból, és sok esetben olyan műbőr darabok váltják fel őket, melyek azon túl, hogy elérhetőbb áron kínálják magukat, környezetkímélő eljárással készülnek, illetve az állatvédelmi szempontoknak is megfelelnek. A velúrutánzat anyagok minősége sokat fejlődött az elmúlt években, és nagyon becsapják a szemet, hiszen többnyire vajpuha, homogén jellegűek.

A klasszikus fekete és barna színhasználaton túl, idén sokféle árnyalattal találkozhatunk a motoros dzsekik terén: a pasztelles, nőiesen lágy tónusok mellett a vidám, vibráló színek sem hiányoznak a palettáról.

Kiemelt kép: Mohito.

  • Megosztás:
hirdetés