A maxiszoknyában az a jó, hogy van annyira kényelmes, mint egy nyári ruha, de sokkal kreatívabb viselet, és nem tudja felkapni a huzat, mint egy midit vagy egy minit. Ja, és most már esküvői meghívó sem kell hozzá.

A két évvel ezelőtt hódító útra indult fazon a kifutókról Kate Bosworth és Beyoncé szekrényébe vándorolt, az idei tavaszi-nyári szezonban pedig feltartóztathatatlanul elárasztja a high street fashion üzletek polcait, hogy aztán kitüntetett helyet kaphasson a szekrényünkben, és tényleg csak egy pohár bodzás limonádé hiányozzon a tökéletes 2012-es, nyári összhatáshoz.

Ha valaki nem bolondul bele annyira ebbe a műfajba, hogy a legkülönlegesebb példányokra is beruházzon, de azért szívesen illegetné magát néha egy méternyi pille anyagban, annak érdemes egy klasszikus, enyhén A vonalú, alig vagy egyáltalán nem sliccelt fazont választania, a végtelen variálhatóság jegyében világos, pasztell árnyalatban. A kicsivel bátrabbaknak a szezon másik, élénkebb vonalát ajánlom, és azt, hogy kezdjenek el vadászni egy szövegkiemelő sárgára, kobaltkékre, méregzöldre vagy az úgynevezett tangorine tango narancssárgára, mert, ha ezekhez csak egy fehér atlétát kapsz fel, akkor is a New York-i fashion weeken fogod magad érezni.

Butaság azt állítani, hogy maxit csak modell alkatú lányok hordhatnak, hiszen éppen attól fantasztikus, hogy nagyszerűen nyújtja az alakot, a magasított derékfazonok – ráadásul a legtöbb gumis, így oda húzod, ahova csak szeretnéd – pedig pazarul karcsúsítanak, főleg egy klassz, egyszer-kétszer tekeredő, vékony bőrövvel. Való igaz, saruval csak 175 centi körül érhető el a görög istennő hatás, de ezért jó nagyon az idei cipődivat, mert ilyen komfortosan, mint a japán hangulatú platform szandálokkal, még sosem nőhettél ennyit.

Kedvencem az univerzális, parafa talpú szandál a H&M-ből 9900 forintért, ami valószínűleg a fellelhető összes maxinak tökéletes társa lenne, de egy ezüst vagy arany szandál még sikkesebbé teheti. Felülre tényleg elég egy egyszerű szabású és díszítésű pólót vagy trikót venni, amit a szoknyába betűrve övvel díszíts, hűvösebb időben pedig egy lazán horgolt pulóverrel, blézerrel vagy rövid farmerdzsekivel kombináld, így egészen őszig élvezheted a bokád körül szaladgáló szellőt.

  • Megosztás:
hirdetés