A nyár egyik slágerdarabja a szoknya, ami ugyanakkor kényes viselet is egyben, mert alkat szerint nem mindegy, hogy milyen fazont viselsz. Ha nem rendelkezel hosszú virgácsokkal, meg kell válogatnod, hogy mely darabokat veszed le a polcról, mert egy rosszul megválasztott példány még jobban összenyomhatja az alakodat.

Egy kis optikai csalás

Ha rövid a lábad, akkor is találsz majd olyan szoknyát, mely szuperül áll rajtad, és egy kis jótékony korrigációt is végez az alakodon. Fontos, hogy ne válassz olyan darabot, mely lábszárközépig vagy pont bokáig ér, mert ez tovább rövidíti a lábaidat. Ha nincs pocakod, az egyik legjobb döntés a kicsivel térd felett végződő, magas derekú ceruzaszoknya.

A fodros, habos szoknyát sem neked találták ki, ezzel szemben a ráncolt fazon jól áll majd, mert a harmonika hatású redők optikailag nyújtják az alakot. Ugyanez a helyzet a függőleges csíkokkal, különösen, ha fekete-fehér kombinációt választasz. A vízszintes vonalakat viszont kerülnöd kell, mert vastagítanak, és tovább rövidítenek.

Maxi- és miniszoknyát egyaránt felvehetsz, ha betartod az alapszabályokat. A maxiszoknyából olyan hosszt viselj, mely a földet súrolja, és szinte teljesen eltakarja a cipődet. Magassarkúval is rásegíthetsz az optikai nyújtásra. Miniszoknyából az A-vonalú fazon áll neked a legjobban, de ne legyen túlságosan rövid.

Jobb, ha kerülöd a nagyon hangsúlyos mintákat vagy a sokszínű anyagokat, mert nemcsak vastagítanak, de össze is nyomják az alakodat. Ha teheted, válassz telitalpú vagy egy kicsit magasabb sarkú cipőt, mert ezzel is csalhatsz kicsit. Kerüld azonban a szoknya-csizma összeállítást, mert nem a legelőnyösebb számodra.

  • Megosztás:
hirdetés