Mindig örömmel tölt el, ha olyan kézzel készült ékszerekre bukkanok, melyeknek története, múltja, lelke van, esetleg felidézik a gyermekkor egy darabkáját. Ezúttal fordítva történt, vagyis az ékszerek találtak meg engem, melyeket csupán képeken láttam, de így is megfogott különlegességük. A Säxi and Gereblye Design alkotásaiban leginkább az tetszik, hogy a mai divathoz is jól alkalmazkodó, játékos, modern formába helyezik a retró falkárpitokhoz hasonló hímzéseket, ám mindeközben mégis megőrzik régi értéküket. Gárdonyi Kriszti – Frau Säxi – gyermekkora óta foglalkozik keresztmetszetes képek készítésével, melyek technikája a gobelinvarrásból alakult ki.

A domború üvegmedálok ötletét Kormos Gergely – Mr. Gereblye – tette hozzá, így a kedves kis hímzésekből hamarosan időtálló, egyedi varázzsal bíró ékszerek születtek. A hímzések romantikája szerintem abban rejlik, hogy igazából sosem jár el felettük az idő, hiszen bármennyit változik a világ, mindig megtalálják aktuális rendeltetésüket.

Legalábbis Kriszti és Gergely munkái ezt éreztetik, bár elmondásuk szerint nem volt könnyű megtalálni a módját, hogy olyan ékszerekbe foglalják a kivarrt textileket, melyekben évekig lehet gyönyörködni. A domború üveg szépen kiemeli az öltésekből kirajzolódó figurákat, de általában csak papírképet szoktak ilyen medálba foglalni. Kísérletező kedvük és precíz bíbelődésük azonban lehetővé tette, hogy a keresztmetszetes képek hajba tűzve vagy nyakba akasztva is viselhetők legyenek.

A medálok egységáron, 2900 forintért kaphatók, a hajcsatok pedig 2500 forintba kerülnek. Ha szívesen rendelnél belőlük, a [email protected] e-mail címen veheted fel a kapcsolatot a készítőkkel, akik egyedi elképzeléseket is szívesen teljesítenek.

A Säxi and Gereblye Design Facebook-oldalára is érdemes ellátogatni, hiszen ott a teljes kollekciójuk megtekinthető részletes leírással, illetve mindig van valami játék, mellyel a lájkolóknak kedveskednek.

  • Megosztás:
hirdetés