A poncsó örök klasszikusnak számít, szinte minden évben a tavaszi és őszi szezon egyik kulcsdarabja. Nem véletlenül, hiszen a hűvösebb napokon nagyon praktikus viselet. Csak magára dobja az ember a puha, meleg anyagot, és máris nem fázik, ugyanakkor könnyedebb, kényelmesebb viselni, mint egy kabátot.

hirdetés

Így viselheted a poncsót

Elég megosztó fazon, legalább annyian szeretik, mint amennyien nem. Pedig jól kihasználható, és többféle stílusban viselhető, akár egyetlen darab is. Így érdemes beszerezni egyet, főleg, hogy manapság sokféle fazonban, mintában és színben bővelkednek, úgyhogy biztosan talál mindenki az ízléséhez passzolót.

Nagyon jó összhangot teremt, ha a poncsó színével, vagy valamely részletével megegyező kiegészítőt választasz a szetthez. Ez lehet táska, cipő vagy akár öv is. Ha extra karcsúsításra vágysz, jó ötlet derékban összefogni egy övvel, ami plusz stílusosságot ad a megjelenésednek. A nadrággal azonban vigyázz, lehetőleg egyszínű, ne túl feltűnő darabbal kombináld! Mivel a poncsó elrejti az alakot, jó, ha lábra simuló fazont vagy ceruzaszoknyát választasz, amivel hangsúlyozhatod a formáidat.

Egy rövidebb fazont viselhetsz akár úgy is, hogy olyan hatást keltsen, mintha egész ruha lenne rajtad. Ezt miniszoknyával érheted el, ami színében azonos tónusú legyen. Így, ha picivel hosszabb is, mint a poncsó, akkor sincs gond, hiszen hasonló illúziót kelt majd, ahogy a jobb oldali képen is látod. Jó választás ehhez a szetthez egy combközépig érő csizma, ami hosszítja a lábakat, valamint egy széles karimájú kalap, amitől még vagányabb lesz az összkép.

Érdemes a színes, mintás fazonokat is számításba venni, amelyek nagyon vidám hangulatot hoznak. A csíkos és a kockás egyaránt slágermintának számít idén, kombináld őket egy letisztultabb, vagy egy egészen feltűnő, árnyalatában passzoló felsővel. A hosszabb fazonú poncsóhoz legjobb lapos talpú vagy bokacsizmát választani.

Nemcsak a minta, a textúra is lehet különleges. A bal oldali képen egy egészen formabontó, esőkabát anyagú, cipzáros verziót láthatsz, míg a jobb oldalon a poncsó ujjrészébe csempésztek bőrt. Ezek a részletek abszolút sikkessé teszik ezt az egyszerű ruhadarabot.

Képek: Getty Images/Edward Berthelot, Christian Vierig, Kirstin Sinclair, Matthew Sperzel és Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés