Pár éve már elég nagy a keveredés az utcai és az otthoni divat között. A trendek között felbukkannak a lezser melegítőnadrágok, kapucnis pulóverek és a finom anyagból készült hálóingek. Az utóbbi időben a pizsama is bérelt egy helyet magának az utcai trendek között, a divatbloggerek pedig valósággal rajonganak a kétrészes szettekért.

hirdetés

A pizsama sokak számára a legkényelmesebb vasárnap délelőtti szerelés, egyesek legszívesebben le sem cserélnék a kedvenc darabjukat. Úgy tűnik, ezt a divattervezők is átérzik, mivel láthatóan szeretnék, ha a reggeli, kényelmes kávézás hangulata végigkísérné az egész napot. Utcára is alkalmas szettekkel rukkoltak elő, melyek csupán hajaznak az alvóruházatra, de nem azok. Az efféle darabok általában selymes anyagból készülnek.

A pizsamatrend hamar meghódította a divatbloggereket, akik szettben és külön-külön is szívesen viselik ezeket a színes, nőies kreációkat. Tavaly a Vogue egyik szerkesztője a párizsi divathétre csak pizsamahatású darabokat csomagolt, egy-két alkalommal pedig valóban a hálóruhát kombinálta sikkes darabokkal. A végeredmény fenomenális lett, hiszen a fényes, csipkés holmik izgalmat vittek a megjelenésébe.

A pizsama az új sikk az utcai divatban: így viselik a divatbloggerek

A pizsama a nyári divatból sem maradhat ki, hiszen a szettek remekül variálhatók. A könnyű anyagoknak köszönhetően hőségben is ideálisak. A felsőrészek viselhetők önmagukban, vagy esetleg kaftánként egy apró felső felett.

A pizsamahatású darabok könnyedén rétegezhetők, ezért a felsőre a hűvösebb reggeleken felkerülhet egy vékonyabb blézer, esetleg kabátka. A szettek nagy előnye, hogy igazán könnyű velük megteremteni a színharmóniát. A minták pedig igazán izgalmassá varázsolják a végeredményt.

 

A klasszikus, szaténdarabok mellett megjelentek ezek a ráncolt anyagú együttesek, melyek jobban kompatibilisek az utcai divattal. Viselheted őket például haspólóval, a felsőt pedig akár egy könnyed nyári farmerrel és felsővel is kipróbálhatod. Az efféle darabok magukban hordozzák az eleganciát, így pluszelemként jöhetnek az elegánsabb kiegészítők, esetleg magassarkúk.

 

Nőies darabokat úgyszintén könnyedén találhatunk a kínálatban, vannak övekkel feldobott kreációk, melyek már inkább egy kimonóra hasonlítanak. Ezekkel könnyebben megteremthető a nőies sziluett.

 

A pizsamát nem kell túlbonyolítani, hiszen már önmagában is kellően látványos. Ám, ha inkább a visszafogott stílust szereted, akkor külön is viselheted a szettben kapható kreációkat. A megkötős felsőrészek remekül mutatnak elegáns nadrággal vagy farmerrel.

 

A sportos stílusba ugyanúgy beférnek a pizsamás szettek, ám ebben az esetben jó, ha kicsit lazább a felső vonalvezetése, és az alsó sem túl elegáns. Az efféle könnyed darabokkal jól mutat a sportcipő.

 

Könnyedén kombinálhatók más darabokkal, és akár kabátkaként is bekerülhetnek a felsők az összeállításba. Így még kevésbé keltenek pizsamahatást a kreációk.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images.

  • Megosztás: