Még azt is nehéz tisztázni, hogy tulajdonképpen pufikabátokról, vagy báli ruhákról van szó, és egyáltalán mikor és hol viselhetőek ezek a nejlon förmedvények?

A Valentino kreatív igazgatója, Pierpaolo Piccioli egy éles kanyarral valami egészen szürreális mellékvágányra érkezett az elegáns, ízléses, és stílusos estélyi ruhák után.

Értjük, hogy minden tervező életében eljön az a pont, amikor a megszokottat félredobva, valami mást kell csinálnia, hogy szabadon buzoghasson a kreativitása, ám az a fejes, amellyel az olasz tervező beleugrott a Moncler pufikabátos, bizarr álomképébe, nem semmi!

A Moncler egy Franciaországban alapított, ma már olasz székhelyű márka, mely kényelmes téli öltözékekre szakosodott. Különlegessége, hogy összemossa az utcai ruházatot a hegymászókra jellemző darabokkal, ezáltal egy kis extravaganciát csepegtet a sportos vonalba. Ám ez a finom csepegtetés újabban egész nagy zuhataggá nőtte ki magát, és ebben a folyamatban Pierpaolo Piccioli keze is benne van.

A Moncler Genius egy új vonalat képvisel a cégnél, melynek kreatív feje és alkotó atyja Pierpaolo Piccioli. Együttműködésükből tavaly már született egy kapszulakollekció, mely reneszánsz ihletésű pufiruhákból állt. Sokan még ki sem heverték azt a döbbenetet, amit a pufipelerinek és a hurkásra töltött ruhák látványa okozott, máris elkészült az új széria, ami olyan estélyi kreációkat vonultat fel, amelyek a pufikabátok bélelt nejlonanyagából készültek.

 

A látványtervezésbe a gyönyörű etióp származású modell, Liya Kebede is beszállt, aki tervezőként is foglalatoskodik a saját, Lemlem elnevezésű márkájánál. Liya Kebede exkluzív kézműves mintákkal gazdagította ezt a nem mindennapi látomást, így az összhatás egészen bizarr lett, amit a kampányfotók csak tovább fokoztak.

Az etióp kézműves mintákkal megbolondított pufiruhák rendkívül furcsán hatnak egy olasz palota enteriőrjében, miközben minimum jégkastélyt, havat, üvöltő szeleket és jégvirágokat várnánk.

Képek: Moncler/Moncler Genius.

  • Megosztás:
hirdetés