Az overall idén nem hiányozhat az alapruhatárunkból, ami stílusát tekintve, sokféle lehet. A farmer, a kordbársony, a bőrutánzat, illetve a derékhangsúlyos darabok a legnépszerűbbek a szezonban.

hirdetés

Az overall általában csak késő tavasszal kerül a kezünk ügyébe, ám idén, az új anyagválasztásoknak köszönhetően már korábban élvezhetjük a praktikusságát.

Az ingfazonú, zártabb kezeslábasok megjelenése főként annak tudható be, hogy a tervezők és a kiskereskedelmi divatüzletek egyaránt a hetvenes-kilencvenes évek trendjegyeiből csemegéznek. Ez a tény más előnyökkel is jár, hiszen egyre több a derékkarcsúsított, nőies darab a kínáltban, amit a nyolcvanas évek övmániája ihletett.

A kilencvenes évek divathullámával inkább az autószerelő stílusú overallok úsztak vissza a köztudatba, amiket vagány bakanccsal, garbóval kombinálhatunk.

Az elegánsabb megoldások a nadrágkosztümök összeolvasztásából születtek: kár lenne arra fecsérelni az időt, hogy a szűkített zakónkhoz illő nadrágot keresgéljünk, amikor egy csapásra teljes lehet az öltözékünk az egybeszabott kreációkkal.

Az ing felsőrészű overallokról ugyanez mondható el, és még csak meg sem kell várnunk velük a kabátszezon végét, hiszen hűvös tavaszi napokon is jól rétegezhetőek.

A hosszú ujjú, galléros kezeslábasok alá garbót, vagy szűk fazonú kötött felsőt vehetünk, a lezser nadrágszárakhoz pedig kifejezetten jól passzolnak a bokacsizmák.

A test vonalát követő kreációkat lábszárcsizmákkal is megbolondíthatjuk, felülre pedig jöhet egy bővebb blézer. A kordbársony overallok idén tavasszal az öltözék élénk színfoltjai lehetnek. Nehézkes anyagukat derékhangsúlyos övvel ellensúlyozhatjuk.

A bőr és bőrutánzat darabok rengeteg fazonverzióban kaphatóak idén, ezért kora és késő tavasszal egyaránt bekerülhetnek a ruhatárunkba.

Ezek az overallok a derékvonal kiemelésében is jeleskednek.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés