Az alábbi szabásokat érdemes megjegyezni, mert optikailag megnyújtják az alakot, kiegyensúlyozzák a testarányokat, ugyanakkor felerősítik a nőies kisugárzást.

Vastag combok esetén a farmer nem mindig kényelmes viselet, mert itt-ott bevág, és kidörzsöli a bőrt, főleg, ha egész nap viseled az irodában. Azért persze, egy szuper fazonnal némiképp ellensúlyozhatók a hátrányai. A jól eltalált szövetnadrágok azonban sokkal nagyobb mozgásszabadságot engednek, illetve kínálatuk rendelkezik olyan időtálló szabásvonalakkal, melyek a gyorsan változó trendek között mindig bebetonozva állnak.

Az alábbi nadrágverziók alaknyújtó vagy karcsúsító hatásukkal keskenyítik a nőiesen gömbölyded csípő vonalát, illetve optikailag hosszabbnak láttatják a lábakat, ezáltal a combok sem tűnnek vaskosnak. Ám az sem mindegy, hogy viseled őket.

Egyenes szárú fazon

A magas derékszabás általában felhívja a figyelmet a széles csípőre és a nagy fenékre, de ez nem minden esetben igaz. Az egyenes vonalú, nem túl bő, de nem is szűk kialakítású darabok felfelé vezetik a tekintetet, és hosszító hatásuk még jobban működik, amennyiben nem csípővonalban, hanem a derék legkeskenyebb pontján tagolják a testet.

Ez a megoldás akkor is előnyös lehet számodra, ha van egy kis pocakod. A nagyobb úszógumikat sajnos nem tudja összefogni, így a slicc és a zsebek mentén pukli keletkezhet. Ha a csípőnél épp csak egy icipicit magasabban záródik a nadrág, sokkal előnyösebben formálja az alakot.

A sötét színek megkétszerezik az egyenes fazon alaknyújtó hatását, és az is lényeges tényező, hogy hol végződik a nadrág szára. Lehetőleg a lábfej közepéig érjen a nadrág hossza, és olyan felsőkkel viseld, melyek szabása nem túl bő, de a hasi résznél kellőképpen lezser. Ne húzd be feszesen a nadrágba a felsőt, hanem kicsit hagyd buggyosan.

Bővülő szárú fazon

A képeken jól látszik a különbség, hogy a csípő vonalát követő, a comboktól lefelé bővülő, A-vonalú fazonok sokkal jobban karcsúsítják és nyújtják az alakot, mint a trapéznadrágok. Széles csípő esetén a trapézszabás is előnyös lehet, ha nem a boka felett lengedezik a szára.

Bár sokan gondolják azt, hogy egy lenge, combig érő tunikával szuper jól el lehet takarni a széles csípőt, valójában bő nadrággal kombinálva csak összenyomja az alakot. Ahhoz, hogy a lábak hosszabbnak tűnjenek, kissé hanyagul ugyan, de be kell tűrnöd a felsődet.

Lefelé szűkülő nadrágszárak

A répafazon többnyire még jobban széthúzza a csípő vonalát, különösen, ha nem derékban szabott. Ám az egyenes szárú és a répanadrágok között akadnak olyan átmenetek, melyekre ez nem jellemző.

Ha felül, a has és csípő tájékán nem buggyos a szabás, illetve a szárak enyhén, fokozatosan szűkülnek, inkább az alaknyújtó hatás lép életbe. Fontos azonban, hogy a csípőnél ne legyenek kiálló zsebek.

  • Megosztás:
hirdetés