A nadrágtartó nem mai találmány, de időnként fel-felbukkan a divat világában. Ez a kiegészítő habár nem a femininségéről híres, mégis számos lehetőséget tár elénk, hogy nőiesen is lehessen viselni.

hirdetés

A nadrágtartó, vagy más néven hózentróger már nagyapáink nagyapáinak a szekrényében is ott lapult. Eredete a 18. századra nyúlik vissza, és a sikkes öltözködési szokásairól híres Franciaországhoz köthető. Eredetileg az övek alternatívájaként hozták létre, hogy a hasban teltebb méretekkel rendelkezőkről se csússzon le a nadrág.

Sokáig csak funkcionális darab volt, a nyolcvanas években például sok gyerek kénytelen volt viselni, aki a nagyobb testvér bővebb ruháit örökölte meg. Emiatt csak kevesen őriznek róla szép emlékeket, bár a kétezres évek elején azt is bebizonyította, hogy sikkes divatelemként is megállja a helyét.

Így viselhető a nadrágtartó nőiesen

A nadrágtartó korábban hagyományt és státuszt jelképezett. Sok ismert személynek ikonikus védjegyévé vált. Azonban ezek az személyek mind fériak voltak. Bár kellett hozzá némi idő, de végül a nők is rákaptak a jellegzetes kiegészítőre. Ez nem volt egyedi jelenség, hiszen az öltöny- és a nyakkendőviseletet is átvették a hölgyek. Azóta a kifinomult öltözködés darabjaként birtokolják ezeket a kellékeket.

Napjaink divatja többnyire a múltból merítkezik, majd átgyúrja a régi elemeket, és saját ízlése szerint egy modernebb verzióban dobja piacra újonnan. A nadrágtartóval is épp ez történt. A nagy visszatérése 2009-re tehető, majd 2016-ban is gyakran felbukkant az utcai viseletben. Jelenleg inkább csak rétegtrendnek minősül, azonban azt nem lehet nem észre venni, hogy mennyire stílusosan mutat, ha elegáns női viselettel van keverve.

 

Jelenleg már nem csak a klasszikus csatos vagy gombos változataikban tűnnek fel a nadrágtartók. A pántok gyakran hozzá vannak varrva a nadrágok és a szoknyák szűk szabású derekához, ami nagyon csinosan mutat, és könnyen kiemeli a nőiességet. A márkalogóval ellátott hózentrógerek felkapottá váltak az utóbbi időben, de egy szimpla fekete kreáció is fel tudja dobni az elegáns, a laza, és a nőies összeállításokat.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás: