Vannak kollekciók, melyek azt az érzést keltik, hogy a tervezők kifogytak az új ötletekből, de mindenképp valami feltűnőt akartak alkotni, ezért kínjukban az összes korábbi ötletet összegyúrták egy nagy, színes és nem túl ízléses gombóccá. A Miu Miu őszi kollekciójánál is ezt gyanítjuk.

A kevesebb több lett volna

Nem lehet akármeddig büntetlenül kombinálni a különböző anyagokat, színeket és stílusokat, mert az eredmény előbb-utóbb kaotikus lesz, mint ahogyan ez történt a Miu Miu őszi kollekciójával is. A fő probléma, hogy az egyes ruhadarabok önmagukban is elég karakteresek, együtt nem mutatnak jól. A réteges öltözködést könnyű elrontani, erre tökéletes példát láthatunk.

Sajnos akármennyire divatos is most ez az anyag, a lakk műbőrrel vigyázni kell, mert nagy felületen és élénk színekben nem túl ízléses. A kígyóbőrre emlékeztető minta csak tovább ront a helyzeten.

Bár a kollekció összességében nem sikerült a legjobban, azért vannak benne értékelhető ruhadarabok, melyek esetében a tervezők meg tudtak maradni a kevesebb több elvénél. A kockás tweedruha és kabát még pont belefér a feltűnően nőies kategóriába, a fekete összeállítás pedig visszafogottan elegáns.

  • Megosztás:
hirdetés