Még alig másfél éve csöppent bele a modellek világába, de máris hatalmasat ugrott a karrierje. A története olyan, mint egy szerencsét próbáló legényről szóló népmese, mai díszletek közé helyezve: 2010. augusztus 20-án, egy pesti buszmegállóban ácsorgott, akkor még egy átlagos iskolás srácként, akit Patinszki Mihálynak hívtak. Ám az élete egy csapásra megváltozott, amikor odasétált hozzá egy hölgy, és tesztfotózásra invitálta.

Bár Misa elsőre átverésnek vélte a dolgot, és jót nevetett az egészen, azért engedett a kíváncsiságának. Alighogy betette a lábát a Wam Models ügynökségéhez, felpörögtek az események. Szinte rögtön megrohamozták külföldi munkákkal, így két fotózás között, hotelekben készült az érettségi vizsgájára.

A divatvilág azóta sem hagyja unatkozni, ráadásul nem piti referenciákkal büszkélkedhet: láthattuk már az olasz GQ magazinban Benjamin Huseby képein, Adam Robertson is fotózta a Fashionisto Exclusive egyik anyagához, Niclas Heikkinen pedig a Grit magazinnak készített róla színpompás fotósorozatot.

A Dorian magazinban a Wam Models másik két üdvöskéje, Roberto és Sven mellett bukkan fel Cecilie Harris képein. Ennek az editorialnak a stáblistája több magyar nevet is felsorakoztat, hiszen a stylingot Kiss Márk rittyentette össze – aki magyar tervezők remekeit használta fel a feladathoz -, a sminket Árpa Karolina, a hajat Koczka készítette. A kifutókon sem ismeretlen már a Misa Patinszki név, és egy hazai lookbook kapcsán szintén sokaknak rémlik az arca. Lakatos Sándor 2011-es kollekcióját mutatta be Dobos Tamás fotóin.

  • Megosztás:
hirdetés