Ha túl szoros, vagy nem passzol a melltartó, az általában nagy kényelmetlenséget okoz. Pedig sok nő nincs tisztában a melltartóméretével, így, amikor a fehérneműboltban vásárlásra kerül a sor, pironkodva néznek az eladóra, amikor az felteszi a kérdést: Mi a mérete?

Legtöbben kisebb méretet választanak, mint ami kellene, pedig számtalan egészségügyi problémát jelenthet ez a későbbiekben. A szoros melltartó károsítja a mellszövetet, előidézhet nyak-, váll- és hátfájdalmat, idegfeszülést, légzési nehézséget és a mellek idő előtti megereszkedését.

Így számold ki, melyik a neked való melltartó

A legjobb, ha profitól kér az ember segítséget, hiszen ő nemcsak pontos mérettel tud szolgálni, de a mell alakjához legjobban passzoló formát is megmondja. A segítség igénybevételére a legtöbb fehérneműboltban van lehetőség.

Amennyiben mégis magad szeretnél utánajárni a méretnek, otthon is van rá lehetőség pár egyszerű lépésben. Ehhez szükséged lesz egy teljes alakot mutató tükörre és mérőszalagra.

Állj a tükör elé egy kényelmes, nem push-up-os melltartóban, és húzd ki magad. Fogd a mérőszalagot, és tekerd körbe a mellkasodnál ott, ahol a melltartó merevítője van. Az így kapott szám adja meg a méretet.

Ezután tekerd körbe a mérőszalagot a hátad közepénél úgy, hogy a mellbimbóknál érjen össze. A kapott számokat minden esetben kerekítsd a legközelebbi, legnagyobb számhoz. A legutóbbi mérés számából vond ki a melltartóméretet, így kapod meg a kosár betűjét. 2,5 cm az A, 5,1 cm a B, 7,6 cm a C, 10,2 cm pedig a D kosár.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés