Bár a nyolcvanas-kilencvenes évek divatmániája vegyesen hozott jót is, rosszat is, reméltük, hogy a széles vállszabásoknak búcsút inthetünk őszre. Aztán beúszott a képbe a Mugler kollekciója.

Thierry Mugler kétségkívül különc figurának számít, még a flúgos fazonoktól hemzsegő divatiparban is, és nem tagadjuk, a parfümkészítés terén valóban jól jön a túlcsorduló, újító kreativitása, hiszen egészen egyedi, addiktív illatokat dob a piacra, melyeknek nehéz ellenállni. Ám a ruhatervezési törekvései már-már olyan magaslatokba ívelnek, melyeket csak kevesen tudnak, netalántán szándékoznak megérteni.

Mugler 2019-es resort kollekciója kapcsán az jutott eszembe, hogy a híres francia tervező kissé megrekedt abban a galaktikus utazásban, mely az Angel és az Angel Muse illatkompozíció megalkotásakor pattant ki a roppant gazdag fantáziavilágából.

A szóban forgó parfümök tényleg semmilyen eddig ismert illathoz nem hasonlíthatóak, valóban olyanok, mintha az űrből érkeztek volna. Az üvegcsék formatervezése szintén erre hajaz, és akkor most láthatjuk, hogy megérkeztek egy távoli, messzi galaxisból az űrutazók is- talán pont azok, akik ledobták nekünk ezeket a parfümöket -, totálisan futurisztikus ruhákban.

Van ugyebár most egy csipetnyi paradoxon a retró trendekben, hiszen úgy pislognak vissza a múltba, hogy közben a jelent átugorva, mereven néznek a jövőbe. Ez a futurisztikus retró irányvonal piszkálja most a Givenchy fantáziavilágát, és erősen beszállt a versenybe a Mugler is, hogy kiderüljön, melyikük tud jelmezszerűbb, hordhatatlanabb, minimum sci-fi filmbe illő kollekciót összerittyenteni.

A széles vállszabás, a meglepő anyagfelhasználás, és a retró fazonok egészen nyakatekert újragondolása csak egy-egy momentuma a széles repertoárnak, melyet leginkább galaktikus űrturistáknak ajánlunk.

  • Megosztás:
hirdetés