A minimalista trendek közül kirívó Marc Jacobs-kollekció nem éppen szokványos, könnyed és tavaszi elemeket sorakoztat fel. A tervezőóriás rá jellemzően kifejezetten az egyediségre fókuszált, és közhelyektől mentes ruhákat hozott létre. A modern kori divat sajátosságait a viktoriánus stílussal ötvözte, így született meg a 2014-es tavaszi ready to wear kollekció.

Csak semmi színkavalkád

Tavasszal már általában a lengébb, élénk színű ruhadarabok kerülnek le a polcokról. Marc Jacobs ezzel nem ért egyet: kollekciójának domináns színei a sötét tónusok, mint a fekete, a sötétkék vagy a barna. Leginkább zárt felsőrészes maxiruhákkal operált. A csipkés-tüllös kreációk nagyjából egyetlen tavaszi eleme a virágminta.

Az elegancia győzedelmeskedett a kényelem felett a kollekcióban, és a szép, de múlt századok trendjeit idéző darabokat könnyebben el tudnánk képzelni egy visszafogott estélyen, mint egy tavaszi eseményen. A fehér mintás ruha üdítő kivételnek számít.

Nemcsak nőies elemek jellemzők a kollekcióra: a széles válltömés és az oversize darabok is előfordulnak. A huszárkabáthoz hasonló hímzéssel ellátott zakók közt van, ami térd alá ér, de olyan is akad, ami köldök fölött végződik. 

A kollekció alapjában véve tartalmaz néhány igazán különleges és csodaszép darabot, de összességében nem lehet rá azt mondani, hogy egy tipikus tavaszi összeállítással van dolgunk – és tulajdonképpen ez is volt a tervező célja.

  • Megosztás: