A derékhangsúlyos, karcsúsító szabások többsége sajnos a pocakot is kiemeli, a szédítő melegben pedig nem kellemes behúzott hassal feszengeni. Ám nem kell bő lebernyegekben rejtegetned az alakod, hiszen a jól konstruált overallok kényelmes és csinos viseletet biztosíthatnak számodra.

Sokan nem tudnak megbarátkozni az alakjukkal, ha rajtuk ragad némi súlyfelesleg, ezért a kánikula megnehezíti számukra az öltözködést. Nem könnyű felszabadultan élvezni a nyár örömeit, ha az ember lánya kellemetlenül érzi magát a lengébb ruhadarabokban, vagy épp a karcsúsító fazonok szorítják ki belőle a szuszt.

Bár a derékvonalat hangsúlyozó, egybeszabott ruhák csinos sziluettet formálnak, nem feltétlenül oldják a feszengést, ha ott tapad az anyag a testre, ahol nem kéne, vagy bevág a hurkácskákba a szűkítővarrás.

Ráadásul nem mindenki szoknyás típus, ám így sem lehetetlen kánikulabarát outfitre szert tenni. Az overallok között jócskán akadnak szellősen lenge, kényelmes megoldások, melyek szépen formálják az alakot.

Haslapító, karcsúsító overallok

Bár egy jó szabás nem tesz csodát, optikailag el tudja terelni a tekintetet a kidomborodó hasról, sőt, trükkös redőkkel el is rejtheti a kritikus területet. Felejtsd el a sátorfazont, sokkal nőiesebb overallokat mutatunk!

A magasra helyezett derékszűkítés a test legkarcsúbb pontját hangsúlyozza, de ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy laposnak tűnjön a pocak. Rafináltan csapják be a szemet a derékra helyezett vastag megkötők, melyek alatt redők barázdálják a lenge anyagot, így az úszógumik kevésbé tudnak kirajzolódni.

A lefelé bővülő, A-vonalú nadrágszabás keskenyíti a csípő vonalát, de az anyag mintája is besegíthet a trükközésbe. A függőleges és V-alakú csíkok szűkítik a sziluettet, de ugyanezt a hatást lehet elérni egy gombsorral, mely hosszában kettévágja, ezáltal megnyújtja az alakot, vagy a V-fazonú dekoltázzsal, mely ugyancsak karcsúsít.

Alaknyújtó overallok

Ha az öveket kényelmetlennek érzed, és a nyári melegben kizárólag a légiesen könnyed szabásokat viseled el magadon, az átlapolt felsőrészű, kiszélesedő szárú overallokra fókuszálj.

A keresztezett dekoltázsfazon karcsúsítja a derékvonalat, illetve nem engedi, hogy az anyag szorosan rátapadjon a testre és kiadja a hastáji zsírpárnákat. Ehhez a gumírozott derékmegoldás is hozzájárul, mely laza redőket képez a nadrág hosszán, így a csípő keskenyebbnek tűnik, és a pocak is takarásban marad.

Strandolni, vagy bulizni mész?

A karcsúsító overallok között nőiesen lezser, és csinos, alkalmi darabokra is bukkanhatsz.

Keresd a lenge anyagú, finom A-vonalban bővülő kreációkat, melyek nemcsak nyaraláskor tehetik változatosabbá a stílusodat.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

Képek: Anthropologie.

  • Megosztás:
hirdetés