A gömbölyded, nőies formákat a vastag, télies ruharétegek szélesebbnek mutathatják, ám ezt az eshetőséget könnyedén kizárhatod, ha az alkatodhoz passzoló kabátfazonra esik a választásod.

Ha vastag a derekad, nagy a melled, és van egy kis pocakod, különösen ügyelned kell arra, hogy milyen kabátszabással koronázod meg a meleg ruharétegekből álló öltözéked. A vastag pulóver és a kabát kombinációja már eleve zömökebbnek érezteti a felsőtest nőies vonalát, az alakromboló, torzító hatás azonban jól ellensúlyozható a megfelelő fazonokkal.

A rosszul megválasztott kabát sziluettje összemossa és egybegyúrja a gömbölyded formákat, ezért arra kell törekedned, hogy egyenes vonalával megnyújtsa, vagy karcsúsító trükkökkel jótékonyan tagolja az alakodat. A túl sok vízszintes szabásvonalat éppúgy kerülni kell, mint a csípőt hangsúlyozó rövid, pufi megoldásokat, melyek még jobban tömbösítik a felsőtestet.

A steppelt kabát sem tilos, ha fázós vagy, ám nem árt néhány dologra odafigyelned a kiválasztásánál. A hosszított, egyenes szabású vagy derékban karcsúsított fazonok jöhetnek szóba nálad, melyek nem szélesítik a csípőt kiálló, nagy zsebekkel, szőrmedíszítéssel vagy vízszintes varrásokkal.

A derékcsúcsra helyezett öv, az álló vagy szélesen kihajtott, lapos gallér is megszívlelendő számodra, éppúgy, mint a mell alá eső empire szabás, az átlósan elhelyezett zsebpár, valamint az enyhén A-vonalat követő fazonkialakítás. Felejtsd el a gallér nélküli környakat, mely vaskosabbnak mutathatja a felsőtestet, és a most divatos, zsákszabású, oversize kabátokat. Képeken mutatjuk, milyen darabokra figyelj a kínálatban, ha karcsúbbnak szeretnél tűnni a télies öltözékedben.

  • Megosztás:
hirdetés