A Je Suis Belle tervezőitől, Dévényi Dalmától és Kiss Tibitől megszokhattuk már, hogy kollekcióikhoz mindig nagy gonddal választják meg az inspirációs alapot: volt már rá példa, hogy különböző képzőművészeti alkotások, letűnt divatkorszakok, illatok, színek és hangulatok vagy különféle művészeti élmények, ideológiák ihlették meg a tehetséges dizájnereket. Legújabb, 2013-2014-es őszi-téli repertoárjukat szintén úgy állították össze, hogy nem a divat volt az elsődleges szempont, hanem az egyedi atmoszféra, illetve a különleges stílus megteremtése.

A kollekció hangulati egysége mögött két eltérő inspirációs vonal húzódik meg: a dizájn részben Joseph Beuys performansz- és szobrászművész munkájára, részben pedig a 17. századi operaszerzők által életre keltett mitológiákra épül. A puritán, rusztikus anyagokban megelevenednek a betlehemi játékok, a hagyományos népi fesztiválok és miseruhák, ám a vastag, testes gyapjúk, valamint a subára emlékeztető, mesterséges szőrmék az észak-amerikai törzsek vadászó, nomád életmódjára is reflektálnak.

A textúrák gazdagsága és a visszafogott, jeges színvilág téli tájakat, hóban megbúvó prérifarkasokat, ősi életmódokat idézett meg a Fashion Week Budapest kifutóján. A végeredmény mégis roppant nőies, sőt, helyenként légiességet sugall az aszimmetrikus szabásokkal, a fátyolszerű, lebegő muszlinokkal, valamint a lágy, puha, kötött anyagokkal, melyek furcsamód remekül kiegészítik a ropogós, puritán vásznakat. Az ezüstösen csillogó flitterek a hó és a jég rideg csillogását lopják a fürkésző tekintetekbe, a hálóingszerű, könnyed fazonok pedig titokzatos hókirálynőt varázsolnak viselőjükből.

A képeket Holecz Endre készítette a Toni & Guy Fashion Week Budapest rendezvényen.

  • Megosztás:
hirdetés