A decemberrel megkezdődött a tél, az első hó is leesett már, de a Je Suis Belle új kollekciója visszaidézi a színpompás, illatos, napsütéses ősz vidám hangulatát. Különös, hogy napok óta nem tudok szabadulni az ünnepi, téli potpourriktól, melyek a vidéki éléskamrák illatvilágát sűrítik össze: szinte mindenhol beléjük botlok, és nagy meglepetésemre a Je Suis Belle tervezői is hasonló színharmóniát teremtettek a 2012-es, őszi-téli kreációikkal.

A Facebook-oldalukon azzal magyarázták energikus színhasználatukat, hogy egy optimista világot szerettek volna összegyúrni a vidéki őszi táj ezertónusú szépségéből, illetve a füst, az alma és az avar illatából. Ez volt tehát a fő inspirációs vonal, de a fazonok terén messzebb kalandozott Dévényi Dalma és Kiss Tibor képzelete: a húszas évek klasszikus sziluettjeit vették alapul, melyeknek légiesen könnyed, nőies jegyei a csípőhangsúlyos fazonokban és a lágy esésű, ejtett vállszabásokban köszönnek vissza.

A Csengetett, Mylord? és a Great Gatsby jelmezei szintén nagy hatást gyakoroltak rájuk, a különleges vintage stílus pedig a kollekcióhoz kapcsolódó ékszerekben éppúgy felfedezhető: az agyarformájú fülbevalókat, illetve a majom- és homármotívummal díszített övcsatokat Molnár Megyeri György készítette. A ruhák lágy esését és finom hangulatát a borvörös, avarszínű, téglavörös, narancsos és aranybarna anyagok éppúgy meghatározzák, melyek közül kiemelkednek Kovács Móni kézzel szőtt, meleg textíliái.

Az árakat sajnos nem az átlagos vásárlók pénztárcájához szabták, de ez tökéletesen érthető, hiszen a népművészeti technikákkal készült, egyedi anyagok használata is magasabbra emeli az egyedi tervezésű, designer-ruhák értékét. Ám ezekért a darabokért érdemes spórolni!

  • Kampányfotók: Surányi Miklós.
  • Modell: Tenki Réka.
  • Smink: Kolvalik Natasa.
  • Haj: Anikó / Hairclub.
  • A divatbemutatós fotókat a Fashiontime.hu készítette.
  • Megosztás:
hirdetés