A nyári melegben sokan küzdenek a pólón, blúzon megjelenő izzadságfoltok kellemetlen gondjával.

Akár észreveszik mások, akár nem, a komfortérzeteden mindenképpen ront, ha téged is érint a probléma. Szerencsére van megoldás.

Higiénia és ápolás

Sokat tehetsz a gond megszüntetése érdekében, ha odafigyelsz néhány dologra. A rendszeres zuhanyzás mellett fontos a szőrtelenítés, mert így nem marad meg a szálak közt a verejték, és a szőr sem melegít még jobban. Érdemes a hónaljat is átdörzsölni egy jó bőrradírral, hetente néhány alkalommal.

Az izzadás csökkentése

Viselj mindig lenge, nem műszálas anyagból készült ruhákat, mert ezek alatt jól tud szellőzni a bőr, és az izzadság sem gyülemlik fel. Érdemes kikísérletezni, hogy melyik a számodra ideális izzadásgátló – a patikákban erős hatású készítményeket is kaphatsz, melyek kifejezetten a fokozott verejtékezés csökkentésére hivatottak. Ha alumíniummentes terméket választanál, itt megtalálod a legjobbak listáját.

Fogd fel a verejtéket!

Ha biztosra akarsz menni, válassz olyan megoldást, ami azonnal hat: szerezz be izzadás elleni tapaszt! Ez a nedvszívó betét általában hónaljvédő tapasz vagy betét néven fut, és kapható női és férfi változatban is. Nem látszik át a ruhán, és nem csak az izzadságtól, de a dezodorfoltoktól is megvédi az anyagot.

  • Megosztás:
hirdetés