Az idei divat számos buktatót tartogat az alacsony termetűek számára, így néhány praktikus szabályra és trükkre nem árt odafigyelni.

Az idei divatnak sok eleme nem kedvez az alacsony termetűek számára: a túlméretezett kötött pulóverek, a bokavillantó nadrágok, a virágos és kockás minták keveredése, a hosszú ruhák és kabátok, a szoknyával viselt edzőcipő trendje, és még sorolhatnánk. Sok a buktató, amin könnyű megcsúszni, ugyanakkor nem az a megoldás, ha semmi ilyesmit nem viselsz, és folyton csak egyhangú öltözékben jársz.

Az tény, hogy a letisztult szabásvonalak sokkal előnyösebbek számodra, ha az átlagnál is kisebb vagy, de ettől még öltözködhetsz izgalmasan, ha odafigyelsz pár apróságra. Természetesen a monokróm, azonos színekből vagy hasonló árnyalatokból álló öltözékek nyújtják meg legjobban az alakot, ám nem lehet folyton egyszínű cuccokban járni. Olyan megoldásokat kerestünk, melyekkel ellensúlyozható az apró termetűek számára tiltólistás ruhadarabok alakromboló hatása.

Törekedj arra, hogy minél kevesebb színt viselj magadon, illetve legyen egy színritmus a megjelenésedben. Igyekezz minél kevesebb helyen, maximum három ponton tagolni a test vonalát. Ehhez meg kell találnod a megfelelő szabásokat. Trükközz alaknyújtó hatású részletekkel: viselj kalapot, tűzd fel magasra a hajad, részesítsd előnyben a V-alakú kivágásokat, húzd be a pulóvert a magas derekú nadrágba, a csizmád tónusát pedig igazítsd a nadrághoz! Még többet megtudhatsz képgalériánkból.

  • Megosztás:
hirdetés