A magassarkú cipő csinos és nőies viselet, ami egy laza farmerhez épp olyan jól megy, mint egy koktélruhához, de nagyon nehéz olyat találni, amiben nem fáj a láb.

Ha viszont figyelembe veszed az alábbi szempontokat a vásárlásnál, sokkal könnyebben találsz majd olyan cipőt, ami kényelmes és könnyedén viselhető!

Bokapánt

Mivel a legtöbb magassarkú cipő szinte kizárólag a lábujjaknál érintkezik nagyobb felületen a lábfejjel, a legtöbb példány nem tartja a lábat, ami a magas sarkakon egyensúlyozás mellett még plusz erőlködést jelent. Éppen ezért fontos, hogy olyan cipőt válassz, amelynek legalább egy keskeny bokapántja van, de minél erősebb és szélesebb a pánt, annál kényelmesebb lesz a cipő.

Szélesebb sarok

Bár a tűsarkú nagyon szexi viselet, sajnos nem éppen lábfejbarát, ezért érdemes olyan fazont választani, amelynek valamivel vasragabb sarka van, mert a szélesebb felületen jobban eloszlik a súly. Szerencsére vannak olyan cipők, amelyek sarka éppen csak annyival erősebb, hogy a láb kényelmét szolgálja, és nem kelt ormótlan hatást.

A lábfej helyzete

Nem mindegy, milyen szögben áll a lábfej a cipőben: minél természetellenes a póz, annál fájdalmasabb a magassarkú viselése. Olyan cipőt válassz, amelyben nem függőlegesen, hanem ferdén, nagyjából 30°-os szögben helyezkedik el a láb. Ezek általában a platform cipők, vagyis azok, amelyeknek nem csak a sarka magas, de az orra alatt is megnövelték a talp vastagságát.

  • Megosztás: