A luxusfehérneműket gyártó La Perla és Jean Paul Gaultier tavaly már megtalálták a közös útjukat, ám úgy tűnik, a kollaborációjukat fűtő inspiráció nem égett ki egy szezon alatt. Az ötletességből és a lendületből bőven jutott erre a nyárra is, így miért szabtak volna gátat a folytatásnak? Az együttműködés persze nem szó szerint értendő: Gaultier négy kisebb kapszulakollekcióval bővítette az olasz cég merészen szexi glamúr vonalát, ebből kettő a fürdőruha-szekció kiegészítését szolgálja. Bár a francia tervezőfenomén teljes mértékben a saját elképzeléseivel járult hozzá a luxusmárka idei repertoárjához, stílusilag picit bele kellett simulnia a kollekció retró világába.

Szerintem ez abszolút nem esett nehezére, hiszen a tavaszra tervezett ruhakollekciója kapcsán az ötvenes évek gengszteresen nőies vonalai már benne voltak a kezében, csupán kevesebb textilben és több pikáns, izgató részletmegoldásban kellett gondolkodnia. A La Perla divatház ugyanis a hatvanas évekbe kalauzol minket vissza idén, annak is egy intim, fényűző miliőjébe.

A gyönyörű kreációkhoz a gazdag, unatkozó luxusdámák selyemmel és csipkével bélelt fiókjából merítettek ihletet, melyben a drámai pongyolák, kombinék és korszázsok is helyet kaptak. Gaultier számára ez kézenfekvő volt, hiszen ő a fűzők nagy barátja, és a merészségtől sem riad vissza. A Cuir Et Dentelle kapszulakollekciójában a csipke és tüll mellett a bőr úgyszintén megmutatja finomabb oldalát, míg a Frou Frou-ban a fodroké a főszerep.

Képek: www.laperla.com.

  • Megosztás:
hirdetés