Nemrég új szókapcsolatot kezdett el koptatni a divatszakma, mégpedig a modern retró zavaros fogalmát. Nehéz megfogalmazni, hogy milyen is az, amikor egy kollekció egyszerre múltidéző és futurisztikus, de némi ráérzéssel könnyű felismerni az efféle jelenséget. Karl Lagerfeld az utóbbi időben nagyon rákapott erre a módira.

Lagerfeld, a Fendi divatház kreatív igazgatója idén a geometrikus szabásokat és színblokkokat kóstolgatja, kissé nyakatekert módon. A merev fazonok és a geometrikus ruhák a hatvanas évek divatjára hajaznak, ám a mester a keretes színrendszerekkel, illetve a rafinált vonalvezetésekkel háromdimenziós hatást keltett, így tényleg olyan érzése támad az embernek, hogy az egész tavaszi-nyári gyűjtemény ultramodern.

A kollekcióhoz gyönyörű, nosztalgikus hangulatú táskákat tervezett Silvia Venturini, aki az ikonikus Baguette-fazonokat is átalakította idén. A repertoár másik különlegessége, hogy gépek helyett kézzel készültek a bonyolultabb részletek, a varrásokat pedig itt-ott speciális anyaghegesztéssel helyettesítették.

  • Megosztás:
hirdetés