Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az ember csinosan felöltözik, aztán észreveszi, hogy a harisnyáján egy nagy, lyukas csík éktelenkedik.

Persze léteznek praktikák a felszaladt szem megállítására, de ezek a meglévő sérülést nem teszik láthatatlanná, ezért jobb, ha az ember inkább a megelőzésre törekszik. Lauren Duca, aki éppen megtapasztalta a lyukas harisnya kínját, a Twitteren kért segítséget nőtársaitól:

Pontosan mi a harisnyaviselés titka? Még nincs 10 óra, és már most úgy nézek ki, mintha Ollókezű Edwarddal kavartam volna.

A kommentelők megosztották a saját, jól bevált praktikáikat, melyek között több működőt is találtunk. Volt, aki azt javasolta, tegyen több öblítőt a mosógépbe, amikor a harisnyákat mossa, és hidratálja a bőrét – így az anyag rugalmasabbá válik, a lábszár pedig nem lesz érdes.

Egy balerina, aki 18 éve szinte mindennap harisnyát visel, azt tanácsolta, hogy mindig meg kell reszelni a körmöket, mielőtt az ember a harisnyába bújik, mert a legkisebb egyenetlenség is beakadhat, ami aztán meggyengíti az anyagot, vagy már azelőtt elszakítja, hogy az ember egyáltalán felhúzná azt.

Szintén olyantól érkezett a tipp, aki heti három-négy alkalommal visel harisnyát: csak jó minőségűt szabad vásárolni, és érdemes egy számmal nagyobbat venni a valóban szükséges méretnél. Így a harisnya ülepe nem fog lógni, és  nem kell erőszakosan felhúzgálni – ami szintén kikezdi az anyagot.

Valaki azt írta, hogy korábban egy ruhabolti eladó elárulta a trükköt: kesztyűben kell felhúzni a harisnyát. Így sem a köröm, sem a bőr nem tud beleakadni a nejlonba. Ezt más is megerősítette, és annyival kiegészítette, hogy a gumikesztyű felel meg a legjobban erre a célra.

  • Megosztás:
hirdetés