A gyermeki énünket csiklandozza meg picit a felemás lábbelikkel berobbanó irányzat, mely kicsit szórakozott, kicsit bohókás, de pont ezért annyira szerethető.

hirdetés

Először a 2017-es tavaszi divatban bukkantak fel az egy párt alkotó, de különböző színű csizmák, cipők és szandálok, melyeket a korai jóslatokkal ellentétben nem megbotránkozással, hanem örömmel fogadtak a divatimádó emberek.

A Céline divatház úttörőként készítette elő a terepet a párban viselt, eltérő lábbeliknek, melyeknek 2019-ben is népes rajongótábora akad. A vörös szőnyeges eseményeken és a kifutókon is láthattunk rá példát, hogy valakinek a cipői nem voltak teljesen egyformák: egy-egy apró részletükben vagy a színükben, mintázatukban adódott eltérés, de már az sem számít nagyon különcködésnek, ha két teljesen más fazon kerül rá az egyik és a másik lábra.

Ám addig nem beszélhetünk trendről, amíg nem pörögnek rá a divatbloggerek, és nem terjed szét az Instagramon. Mivel ezeket a jeleket már most tetten érhetjük, nem túlzás kijelenteni, hogy a felemás cipők ismét fénykorukat élik. Még mindig a Céline divatház piros-fehér csizmapárosítása a legmenőbb, amit azóta sokan lekoppintottak.

Képek: Vanni Bassetti, Christian Vierig/Getty Images.

Nina Sandbech norvég fashionista lelkes híve az eltérő színű csizmáknak és cipellőknek, ő például monokróm vagy két-három színblokkból álló öltözékekkel viseli az efféle lábbeliket.

Az idei tavaszi cipődivatban is megfigyelhetőek hasonló törekvések. Van, hogy a balos és jobbos cipőn másképp jelenik meg ugyanaz a minta: az egyiken apró, a másikon felnagyított változatban.

Ennek fényében tavasszal már nem illik megmosolyogni, és szórakozottnak kikiáltani azt, aki nem egyforma topánt visel a két lábán. Ami még jobb, hogy lesz mivel indokolnunk, ha a nagy kapkodásban véletlenül felemás cipőt húzunk magunkra.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés