Mindent rá lehet sütni az eklektikus tavaszi cipődivatra, de azzal a váddal, hogy unalmas lenne, senki sem illetheti.

A kifutókon többnyire vicces és meghökkentő kép körvonalazódott arról, hogy milyen cipőtrendekkel találkozhatunk tavasszal. Ám nem kell megijedni, mire ezek a divathullámok elhömpölyögnek a kiskereskedelmi üzletekig, a hatalmas, csiricsáré cunamiból csak szelídebb vízfodrok maradnak. Néhány irányvonal azonban markánsan alakítja a kínálatot. Idén lakkcipőből nem lesz hiány, és az Oxford cipőfazon is új életre kel: klasszikus és platformos változatban egyaránt kapható.

A mokaszinok sem borulnak feledésbe, ám a letisztult darabok mellett a felturbózott verziók úgyszintén megjelennek a kollekciókban: sziporkázóan csillogó, fémszínekben pompázó és nagy masnis, lakkbőr kreációkkal egyaránt találkozhatsz az üzletekben. A sneakerek sportos stílusát helyenként finom pasztellszínekkel, csillogó díszítőelemekkel, illetve a fűzőt helyettesítő szaténszalagokkal oldják a tervezők.

Ismét felértékelődik a nőies körömcipő, melynek klasszikus és modern fazonjait eleven tavaszi tónusok színesítik. Szandáltéren a pántoké lesz a főszerep: a bokapántos megoldások kerülnek előtérbe. Ami a magas cipősarkakat illeti, a vékony tű-, a törpe-, valamint az oszlopsarok bukkan fel leggyakrabban a boltok polcain.

  • Megosztás:
hirdetés