A Chaneltől megszokott, hogy időről időre előveszi a klasszikus stílust, a régies szabásvonalakat, és modern köntösbe öltöztetve mutatja be a kifutón. Most is ez történt: a 2016-os őszi kollekcióban a múlt század elejére emlékeztető ruhákat vonultattak fel a tervezők.

Chanel ősz 2016

A kollekció uralkodó eleme a keménykalap: egyetlen modell sem vonult a kifutóra fedetlen fejjel. A ruhák szabása egyszerű, követi a test vonalát, ám a zárt, nyaknál díszes vagy zsebekkel ellátott stílus teszi vintage hangulatúvá a rózsaszín kreációkat. A csizma és a kesztyű csak tovább fokozza ezt a hatást.

A tavalyi plaid-őrület után a Chanel szerint idén ősszel is a kockás lesz az egyik legdivatosabb minta. Többféle változatát is felvonultatták a kifutón, de főként a gyapjú ruhadaraboknál alkalmazták, hozzájuk illő csizmával.

A fodrok és a csipke is megjelenik a kollekcióban: az úrikisasszonyos megjelenést erősíti a kesztyű, a nyakkendő és a fűző is. A habos ruháknál a fekete és a fehér meríti ki a színskálát, de nem is baj, mert ezek a darabok így is éppen elég feltűnőre sikeredtek.

  • Megosztás:
hirdetés