Az erdélyi születésű divattervező, László Bea márkája a városi, a sportluxe, a hanyag elegancia és a szelíd-avantgárd stílus között táncol: a formabontás és formaépítés során a különleges, néhol meglepő szabásvonalak miatt más értelmet kap a nőiesség.

A Beango nő megszűnik törékenynek lenni, ehelyett határozottságot és erőt sugároz, pszichikai és fizikai komfortérzetben éli mindennapjait. Ezeket a ruhákat viselve egy világváros divatszférájában érezhetjük magunkat, mintha egy metropolisz utcáit rónánk.

Beango tavasz-nyár 2016

Az idei tavasz-nyár László Bea szerint a konceptuális művészet tárgyiasított formájában érkezik. A 100% pamut, bőrbarát textilen elhelyezkedő karakteres, leegyszerűsített minták, a szemek David Bowie szemei. A kézzel szitázott ruhán hiányzik az egyik szem pupillája, ami visszautal a zenész felemás színű szemeire.

A tervező így hát Bowie-kus szemléletmóddal, kissé spirituális megközelítéssel hagyja kirajzolódni az SS16 kollekció visszafogott, ám csak látszatra szende szűz karakterét, egy kicsit a hetvenes évek életérzéséhez visszanyúlva. Bea egyik védjegyeként idén is a klasszikus formavilágot használja szabásvonalak tekintetében, ebből kiindulva a kollekció több must-have darabot is tartalmaz.

Együttesen egyfajta cool avítt-lux hangulatot idéznek, például klasszikus fehér blúzból inspirálódva lesz maxi ing és körszoknyás ingruha, ballonkabát és culottes, háromnegyedes nadrág. Anyaghasználat tekintetében a minél természetesebb, bőrbarát textilek használata dominál, a vízlepergető kabátok alapanyagával pedig a kényelmet és funkcionalitást helyezi előtérbe.

  • Megosztás:
hirdetés