Eddig sem kételkedtem abban, hogy Scott Sternberg szívéhez nagyon közel áll a retró sikk, hiszen ő maga is úgy néz ki néha, mint akit a hetvenes évekbeli New York köpött ki magából. Így végképp nem lepődtem meg legújabb témaválasztásán, vagyis azon, hogy a Band of Outsiders teljes őszi kollekcióját Diane Keaton retró stílusában tervezte meg.

Egy interjúban azt mondta, hogy a szeme előtt Woody Allen Manhattane elevenedett meg, és ott sétált benne Diane Keaton fiúsan bohém öltözékében. Aztán az egész hetvenes évekbeli divat összeállt a fejében úgy, ahogy New York utcáin hömpölygött: a tükörbársony nadrágkosztümökkel és a kordbársony blézerekkel, a színésznő által kedvelt magas nyakú pulóverekkel és ruhákkal, a férfias ingekkel, a bő nadrágokkal és a túlméretezett kabátokkal.

Ez a kép inspirálta a Boy. nevű kollekciót, melyben újragondolt maszkulin divatjegyek keverednek. Bár ezek a darabok inkább az őszi szezonra készültek, némelyik ruha és szoknyás összeállítás kabát alatt, vastag harisnyával, illetve hosszú szárú csizmával télen sem lenne annyira veszélyes.

  • Megosztás:
hirdetés