Leginkább hálóingekre és pizsamákra emlékeztetnek a Balenciaga 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának darabjai, és ez nemcsak a szabásvonal és az anyagok miatt van így: a ruhák mindegyike teljesen fehér, ami tovább erősíti a steril hatást. Nézd meg képeken az összeállítást: neked tetszik?

Balenciaga tavasz-nyár 2016

A kollekció fő irányvonalát a szexi selyemhálóingekre hajazó ruhák adják, és, bár nem extra rövidek vagy mélyen dekoltáltak, olyan érzetet keltenek az emberben, hogy csak intim helyzetben viselné őket. Ezt a melltartószerű pántok és a finom fodrok is fokozzák.

Nemcsak az egyberuhák, de a nadrágos szettek között is szép számmal találni olyat a kollekcióban, ami pizsamára emlékeztet. A csíkos alsó vagy a gombos, zárt kabátka bármikor elmenne hálóruhának, ráadásul a modellekre mindehhez szobamamusz stílusú papucsokat adtak.

Azért olyan darabok is vannak az összeállításban, melyek nem feltétlenül pizsama vagy hálóing stílusúak, de itt is maradtak a fehér színnél. Leginkább csipkével, fodrokkal és szalagokkal díszítettek, valamint itt is a fényes anyagok és az áttetsző részletek dominálnak.

  • Megosztás:
hirdetés