Már megszokhattuk, hogy Abodi Dóra merész kísérletező kedve sohasem pusztán egy új kollekcióval, hanem egy egészen egyedi, elképesztő stílusvilággal lep meg minket minden szezonban. Az idei tavaszi kollekciója is többet nyújt a nemzetközi trendjegyeknél, hiszen amellett, hogy a friss divatra jellemző, fagylaltszínű, játékos tarkabarkaságot tálalja, kreatív módon ötvözi a modern, városi megjelenést a népművészeti elemekkel.

A nyomott minták egészen meglepőek, hiszen a tervezőnő hosszas kutatómunkával válogatta össze azokat a rusztikus, autentikus erdélyi motívumokat, melyek végül a gyűjtemény kulcselemei lettek: a székelykapuk faragott, geometrikus sormintái, illetve a stilizált és groteszk állatfigurák újraértelmezve, modernizálva kerültek rá a legfinomabb selyem, siffon és muszlin anyagokra.

Tulajdonképpen minden részletében egyedi, extravagáns hatást kelt a pasztelles, csillogó kollekció, mely a New Golden Era/The golden child címet viseli. A ruhákat a tojás alakú, a rojtos és szegecses vagy a szárnyas lóval díszített táskák teszik még különlegesebbé, melyeket szintén érdemes szemügyre venni. Az új szezonra készült, izgalmas kreációk a tavaly ősszel tartott párizsi divathéten debütáltak, ahol nagy sikert arattak.

  • Megosztás:
hirdetés