A külföldi, nagy múltú divatházakra jellemző, extravagáns luxuselegancia ma már hazánkban sem elképzelhetetlen, amit főként Abodi Dóra munkásságának köszönhetünk. A tehetséges tervezőnő sokrétű kísérletező kedve, illetve gazdag fantáziája szinte garancia a különleges megoldásokra, az egyedi hangulat- és stílusvilágra, valamint a művészi kivitelezésre. A Dora Abodi márka útját immár Milánóból egyengeti, és az őszi-téli kollekcióját is ott fejezte be a fiatal dizájner, aki a Domus Academy és a Vogue Talents különdíjának jóvoltából költözött Olaszország divatfővárosába.

A 2013-2014-es gyűjtemény hangulatát tekintve kicsit a Dolce & Gabbana őszi-téli repertoárjára emlékeztet minket, ám szerintünk Abodi Dóra kreációi feladják a leckét még a két olasz nagymesternek is. A friss felhozatalban rengeteg újítás található: a pazar anyagminták és a fenséges kelmék a márka saját tervezését és kivitelezését dicsérik, sőt, még a bőrgombok, a fémes részletek többsége, az ékszerek és a táskák is egyedileg legyártott darabok.

Nem kevés munka fekszik ebben a kollekcióban, de ez meg is látszik a zseniális ruhákon. A tervezőnőt az olasz kultúra és a barokkos stílusjegyek egyaránt megihlették, de egyedi szabású alkotásaiban éppúgy felfedezhetők a Vatikán, az őskeresztény katakombák és rítusok, illetve Fellini inspirációi.

  • Megosztás:
hirdetés