A Wamp idén először februárban választotta meg a hónap designerét, aki Juhos Janka, a JujjJuhos Janka Jewellery – márkanév gazdája lett.

Janka a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképzőiskola aranyműves szakán végzett, majd a MOME aranyműves szakán diplomázott, jelenleg is itt végzi a master képzést. Ékszereiben szívesen keveri a természetes anyagokat a fémmel, gyakran használ geometriai formákat, akár könnyed, akár légies vonalakkal dolgozik.

A Mashkulure azt írta róla, hogy számára az ékszerei nem csupán kiegészítők és díszítőelemek, hanem beszédes információk, úgymond tükörképek arról a személyről, aki viseli őket, egyben saját magáról is, hiszen minden egyes általa tervezett darab hangulatainak és üzeneteinek tárgyiasított formája. Kétségtelenül egy olyan ember, aki szerelmes a munkájába.

Ékszerek különleges anyagokból

Juhos Janka is szívesen játszik különböző anyagok kombinálásával, de, míg nála a hangsúly alapvetően a formákon marad, addig Király Fanni hagyja, hogy az ékszer alapanyaga elmondja a saját történetét.

  • Megosztás:
hirdetés