Széles vagy keskeny csípő, alacsony vagy magas termet, vastag, illetve vékony láb – ez a szoknya mindenki számára előnyös lehet, csak a hossza nem mindegy.

Ritka az olyan szoknyafazon, amit gondolkodás nélkül fel lehet venni, és nem kell azon aggódni, hogy kíméletlenül felfedi a test tökéletlenségeit. Szerencsére akad egy klasszikus szabásvonal a divatban, mely évtizedek óta nem tud feledésbe merülni, talán pont azért, mert észbontóan nőies, minden korosztálynak jól áll, és minden testalkatnak a jó barátja. A szélesen bővülő, A-vonalú szoknya jótékonyan leplezi a széles csípőt, a sportos, vékony sziluettet pedig optikailag nőiesebbé varázsolja. Ha helyesen lövöd be a hosszát, tetszés szerint hosszítja, vagy éppen keskenyíti a lábakat. Ettől a szoknyatípustól akkor sem kell idegenkedned, ha vastag a combod.

Így halmozd az optikai trükköket!

 

A térdig érő midiszoknya ideális azok számára, akiknek széles a csípőjük, esetleg vastag a combjuk vagy a vádlijuk. Ha nyújtani szeretnéd az alakodat, válassz magas derekú, elöl gombos vagy hosszában csíkos, függőlegesen redőzött kreációt, mely tökéletesen slankít.

A függőleges vonalak lefaragnak a csípő szélességéből, éppúgy, mint a szoknya bővülő szabása. Ha rövid a lábad, és csak a csípőkerületedből kívánsz lecsalni pár centit, lehet rövidebb fazonú a kiválasztott darab, és lehetőleg rakott, esetleg redőzött legyen, illetve szintén jó megoldás, ha egyszínű, fekete megoldás mellett döntesz.

Amennyiben pont azért vagy elégedetlen, mert túl fiús a csípővonalad, és a feneked sem gömbölyded, hanem inkább lapos, az élénk színű és világos mintás, A-vonalú szoknyákkal teheted nőiesebbé a vonalaidat.

Teltkarcsú, homokóra alakon szintén jól mutatnak a lefelé bővülő szoknyatípus midi változatai, melyek közül bátran bevállalhatsz akár mintás, csillogó darabot is, biztos lehetsz benne, hogy nem fog szélesíteni csípő- és fenéktájékon. Persze ehhez néhány aprócska optikai trükk szükséges: ha már tarka, a mintázat lehetőleg nagyléptékű legyen, és fekete alapon fusson, a csillogáshoz pedig válassz sötét, könnyed anyagú kreációt. Sorminta esetében arra kell figyelned, hogy a motívumok inkább a térd fölé, ne pedig a comb-csípő közelébe essenek.

  • Megosztás:
hirdetés